H Endeavor Greece και η Microsoft Ελλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη επιχειρηματιών σε θέματα τεχνολογίας.


Microsoft logo new aug 2012Στο πλαίσιο της προσφοράς ολοκληρωμένης στήριξης σε επιχειρηματίες και αποτελεσματικής κάλυψης των αναγκών τους σε διαφορετικά πεδία, η Endeavor Greece και η Microsoft παγκόσμιος ηγέτης σε software, υπηρεσίες και λύσεις ξεκινούν συνεργασία. Η αποστολή της Microsoft να βοηθάει ανθρώπους και επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους ταυτίζεται απολύτως με την αποστολή της Endeavor να στηρίζει την επιχειρηματικότητα ως μοχλό δημιουργίας θέσεων εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης.


Η συνεργασία περιλαμβάνει συναντήσεις και workshops, στα οποία MS Technology subject matter experts (SMEs) θα παρέχουν καθοδήγηση στους Endeavor Entrepreneurs για τεχνολογικές τάσεις (Mobility, Cloud, Big data και Social Media), καθώς και νέα επιχειρηματικά μοντέλα και πλατφόρμες. Επιπλέον, θα παρέχουν συγκεκριμένες οδηγίες και παρατηρήσεις σχετικά με τις συγκεκριμένες τεχνολογικές ανάγκες και λειτουργίες του κάθε επιχειρηματία.


Η Πέγκυ Αντωνάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Microsoft Ελλάς εντάσσεται, επίσης, στο δίκτυο mentors της Endeavor αφιερώνοντας χρόνο και γνώση πολύτιμη για τη διαδικασία επιλογής και ανάπτυξης των επιχειρηματιών. Η Πέγκυ Αντωνάκου σχολίασε: “Η επιχειρηματικότητα αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης, ειδικά σε οικονομίες που βρίσκονται σε ύφεση. Η Microsoft Ελλάς υποστηρίζει σταθερά τα τελευταία 6 χρόνια το νεανικό επιχειρηματικό πνεύμα, μέσω του Κέντρου Καινοτομίας και πολλών άλλων πρωτοβουλιών, όπως incubation για 20 start-ups, προσφορά λογισμικού σε περισσότερους από 150.000 μαθητές για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν εφαρμογές και λύσεις cloud και εκπαίδευση 2000 νέων επιστημόνων σε θέματα τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας, κάθε χρόνο. Στο ίδιο πνεύμα, είμαστε πολύ χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Endeavor σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο των προσπαθειών μας και να έχουμε απτά αποτελέσματα.”


Ο Χάρης Μακρυνιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος Endeavor Greece, δήλωσε: “Η Endeavor Greece χτίζει επιλεκτικές συνεργασίες για να ενισχύσει περαιτέρω τη στρατηγική καθοδήγηση και στήριξη που προσφέρεται στους επιχειρηματίες, προκειμένου να αναπτύξουν τις εταιρείες τους και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τη Microsoft σε αυτή την προσπάθεια, αξιοποιώντας την ασυναγώνιστη εμπειρία της σε λογισμικό και υπηρεσίες, που αποτελούν βασικές ανάγκες και προτεραιότητες των επιχειρηματιών.”