Σύμφωνα με έρευνα της Microsoft, 45% των χρηστών χρησιμοποιούν messenger στις εξ αποστάσεως σχέσεις τους, ενώ το 31% παραδέχεται ότι φλερτάρει κρυφά online!

Love Heart MouseΠερισσότεροι Έλληνες φαίνεται ότι επιλέγουν να φλερτάρουν στο διαδίκτυο με ακόμα πιο τολμηρούς τρόπους απ’ ό,τι στο παρελθόν, σύμφωνα με την ετήσια online έρευνα που πραγματοποιεί η δημοφιλής υπηρεσία Windows Live Messenger ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν υπηρεσίες Instant Messaging για να φλερτάρουν, με το 70% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι το προτιμά, καθώς δεν υπάρχει το άγχος της προσωπικής επαφής. Το ποσοστό αυτό εμφανίζεται αυξημένο κατά 14% σε σχέση με πέρυσι.

Σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους προτιμούν το Instant Messaging για την αναζήτηση του έρωτα, οι περισσότεροι απάντησαν ότι με αυτόν τον τρόπο έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να σκεφτούν και να δώσουν καλύτερες απαντήσεις. Στην πραγματικότητα, περίπου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (27%) παραδέχεται ότι έχει χρησιμοποιήσει το Instant Messaging για να πει «Σ’ αγαπώ» για πρώτη φορά, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτή η υπηρεσία  τους βοηθάει πραγματικά να ξεπεράσουν τις αναστολές τους.


Μια ψηφιακή ερωτική σχέση

Η φετινή έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι οι Έλληνες έχουν γίνει περισσότερο τολμηροί online. Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έχουν αναπτύξει πολλούς νέους τρόπους για να φλερτάρουν στο διαδίκτυο Το 44% (το υψηλότερο ποσοστό από τις χώρες που συμμετείχαν) παραδέχεται ότι έχει κάνει κλήσεις ερωτικού περιεχομένου μέσω web, πάνω από το 26% έχει συμμετάσχει σε τολμηρές συνομιλίες μέσω βίντεο και το 25% έχει ανταλλάξει παιχνιδιάρικες φωτογραφίες με το σύντροφό του. Επιπλέον, το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το Instant Messaging για συνομιλίες σεξουαλικού περιεχομένου, ενώ στην περσινή έρευνα το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 28%.


Παιχνιδιάριδες χρήστες

Φαίνεται ότι το διαδίκτυο ανοίγει το δρόμο για μια νέα γενιά χρηστών, καθώς η έρευνα αποκαλύπτει ότι το ένα τρίτο (31%) των ερωτηθέντων έχει χρησιμοποιήσει το Instant Messaging για να φλερτάρει κρυφά με περισσότερα από ένα άτομα ταυτόχρονα.


Μηδενίζοντας τις αποστάσεις

Τα ζευγάρια με σχέσεις εξ αποστάσεως είναι άλλη μια κατηγορία χρηστών που αξιοποιούν το διαδίκτυο για να διατηρήσουν την ερωτική τους σχέση ζωντανή, καθώς σχεδόν οι μισοί (45%) ερωτηθέντες παραδέχονται ότι έχουν χρησιμοποιήσει το Instant Messaging για να κρατήσουν την επαφή με το αγαπημένο τους πρόσωπο, όταν αυτό είναι μακριά.


Η Κική Καρακατσάνη, Υπεύθυνη των Windows Live στην Ελλάδα δήλωσε: «Οι διαδικτυακές ερωτικές σχέσεις παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση. Οι Έλληνες προφανώς αισθάνονται πιο άνετα και απελευθερώνονται πιο εύκολα στο διαδίκτυο,  ειδικότερα με το Windows Live Messenger, το οποίο έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, αλλά και της ερωτικής μας ζωής. Ο κόσμος χρησιμοποιεί το Messenger επειδή είναι ένας δωρεάν, διασκεδαστικός τρόπος για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους στο έτερόν τους ήμισυ και αυτό αποδεικνύεται από την αύξηση των κλήσεων μέσω υπολογιστή και των συνομιλιών με βίντεο.»


Windows Live Messenger


msnΤο Windows Live Messenger είναι η μεγαλύτερη δωρεάν υπηρεσία Instant Messaging στον κόσμο και η πιο δημοφιλής στην Ελλάδα. Άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο επικοινωνούν εύκολα και γρήγορα με τις οικογένειές τους, τους φίλους τους και το έτερόν τους ήμισυ. Με ένα πλήθος από emoticons, εργαλεία κοινής χρήσης αρχείων και φωτογραφιών, δωρεάν κλήσεις μέσω υπολογιστή και συνομιλίες με βίντεο, το Windows Live Messenger βοηθά τους χρήστες να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες online. Πάνω από 330 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Windows Live Messenger  ενώ πολλοί είναι αυτοί που θα στείλουν την αγάπη τους μέσω διαδικτύου και φέτος, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Μπορείτε να κατεβάσετε το Windows Live Messenger δωρεάν από τη διεύθυνση http://getlive.com


Οι πέντε βασικές συμβουλές για φλερτ από το Windows Live Messenger

1. Αξιοποιήστε την τεχνολογία στο έπακρο! Μιλήστε με το έτερόν σας ήμισυ μέσω του Windows Live Messenger και χρησιμοποιήστε τις δωρεάν κλήσεις μέσω υπολογιστή και τις βιντεο-κλήσεις, για να «ωθήσετε τη σχέση σας.

2. Δώστε την ευκαιρία στον αγαπημένο/στην αγαπημένη σας να μάθει τι συμβαίνει στη ζωή σας ενημερώνοντας την κατάσταση του Windows Live Messenger και το προφίλ σας στο home.live.com.

3. Επιλέξτε μια φωτογραφία για το προφίλ σας που να εκφράζει την προσωπικότητά σας και χρησιμοποιήστε τα emoticons ή τα νεύματα για να φλερτάρετε και να διασκεδάσετε.

4. Αναθερμάνετε τη σχέση σας διασκεδάζοντας! Παίξτε παιχνίδια, στείλτε αστείες εικόνες και μοιραστείτε τη μουσική σας μέσω του Windows Live Messenger.

5. Να είστε πάντα ο εαυτός σας. Σε κανέναν δεν αρέσει να ανακαλύπτει ότι η online προσωπικότητα που παρουσιάζει κάποιος, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.