Οι νέοι high-end ραδιοενισχυτές υποστηρίζουν διέλευση και αναβάθμιση σήματος βίντεο 4K Ultra HD, αρχεία μουσικής υψηλής ανάλυσης, αναπαραγωγή χωρίς κενά και λειτουργικότητα πολλαπλών ζωνών.


sclx87lrgΗ Intersys, επίσημη αντιπρόσωπος της Pioneer στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πέντε νέους high-end ραδιοενισχυτές AV, σχεδιασμένους ώστε να αναπαράγουν οπτικοακουστικό υλικό με ποιότητα επιπέδου στούντιο και να καλύπτουν τις απαιτήσεις των φανατικών φίλων του οικιακού κινηματογράφου για εντυπωσιακό πολυκάναλο ήχο. Τα μοντέλα 9.2 καναλιών SC-LX87, SC-LX77 και SC-LX57 και τα μοντέλα 7.2 καναλιών SC-2023 και SC-1223 υποστηρίζουν αρχεία ήχου υψηλής ανάλυσης, διέλευση και αναβάθμιση σήματος βίντεο σε ανάλυση 4K Ultra HD, λειτουργικότητα πολλαπλών ζωνών, καθώς και δυνατότητα ελέγχου των ραδιοενισχυτών μέσω της αποκλειστικής εφαρμογής iControlAV2013 της Pioneer.


Κορυφαία ηχητική πιστότητα
Όλοι οι ραδιοενισχυτές χρησιμοποιούν τις τελευταίες εκδόσεις των ενισχυτικών βαθμίδων Direct Energy HD της Pioneer, οι οποίες βασίζονται σε τεχνολογία Τάξης D και ενσωματώνουν πληθώρα καινοτόμων τεχνολογιών για να παρέχουν εντυπωσιακή οπτικοακουστική απόδοση. Η πιστοποίηση THX ULTRA2 Plus και η ηχητική βελτιστοποίηση των μοντέλων SC-LX87 και SC-LX77 από τα AIR Studios εγγυώνται οικιακή ψυχαγωγία με τη μέγιστη δυνατή πιστότητα. Τα κορυφαία τρία μοντέλα της σειράς LX ενσωματώνουν τα ευρύτατα αναγνωρισμένα SABRE 32bit Ultra DAC της ESS Technology Inc., μέτρο σύγκρισης στον τομέα της μετατροπής ψηφιακών σημάτων σε αναλογικά, για αναπαραγωγή μουσικής με αξεπέραστη πιστότητα. Επιπλέον τα συγκεκριμένα μοντέλα διαθέτουν ένα προηγμένο Audio Scaler 192 kHz/176,4 kHz 32 bit για όλες τις μορφές ψηφιακής μουσικής 2 καναλιών, μέσω αυτού ακόμη και το συμβατικό υλικό ποιότητας CD μπορεί να αναβαθμιστεί σε 192 kHz/32 bit παρέχοντας εμπειρία “υψηλής ανάλυσης”. Εκτός από τα συμβατικά αρχεία μουσικής με απωλεστική (lossy) συμπίεση, όπως MP3, WMA και AAC, οι νέοι ραδιοενισχυτές υποστηρίζουν επίσης αρχεία DSD, καθώς και αρχεία υψηλής ανάλυσης μη απωλεστικής συμπίεσης AIFF, Apple Lossless, WAV και FLAC, με δυνατότητα αναπαραγωγής τους χωρίς κενά.


Μέγιστη ευελιξία και έλεγχος
Με την εφαρμογή Pioneer iControlAV20131 οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν τις λειτουργίες και τις δυνατότητες των ραδιοενισχυτών μέσα από το οικείο και εύχρηστο περιβάλλον των smartphone τους. Η έκδοση της εφαρμογής για το 2013 έχει ανασχεδιαστεί πλήρως και προσφέρει νέο περιβάλλον χειρισμού και ευκολότερη πλοήγηση στα μενού, καθώς και ειδική σελίδα “ECO MANAGER” για τις ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Η εφαρμογή διαθέτει τη λειτουργία διαχείρισης ροής μουσικής “PUSH PLAYER”, που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να προσπελάζουν από την εφαρμογή τις μουσικές βιβλιοθήκες που είναι αποθηκευμένες στις συσκευές τους και να δημιουργούν λίστες αναπαραγωγής, οι οποίες μπορούν να σταλούν ασύρματα στον ραδιοενισχυτή.


Επιπλέον, όλοι οι νέοι ραδιοενισχυτές προσφέρουν ταυτόχρονη ψυχαγωγία σε πολλαπλές ζώνες – συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής εξόδου HDMI για ζώνη υψηλής ευκρίνειας (HDZone) σε έναν πρόσθετο χώρο, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους. Για πλήρη εκμετάλλευση των λειτουργιών πολλαπλών ζωνών του ραδιοενισχυτή AV, υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονου ελέγχου του από έως τέσσερις διαφορετικές συσκευές iOS μέσω της εφαρμογής Pioneer iControlAV2013.


Διασύνδεση: το κλειδί για κάθε δραστηριότητα
Οι νέοι ραδιοενισχυτές AV της Pioneer προσφέρουν μεγάλη ποικιλία επιλογών δικτύωσης και διασύνδεσης, συμπεριλαμβανομένων των AirPlay2, DLNA 1.5 και vTuner Internet Radio, καθώς και δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου συνεχούς ροής μέσω Bluetooth (με τον προαιρετικό προσαρμογέα AS-BT200). Ο μετατροπέας ασύρματης δικτύωσης Pioneer AS-WL300 περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό των τριών κορυφαίων μοντέλων και είναι διαθέσιμος προαιρετικά για τα μοντέλα SC-2023 και SC-1223.


Made for iPad, iPhone και iPod – Όλοι οι ραδιοενισχυτές της σειράς διαθέτουν την πιο πρόσφατη πιστοποίηση “Made for iPhone και iPad”, η οποία καλύπτει το iPhone 5 και το iPad mini.
Συμβατότητα με Android – Η υποστήριξη του προτύπου MHL 2.0 (Mobile High-Definition Link) επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν και να συνδέουν συμβατές συσκευές Android για την αναπαραγωγή ήχου και βίντεο (συμπεριλαμβανομένου περιεχομένου 3D υψηλής ευκρίνειας), καθώς και να φορτίζουν ταχύτερα το τηλέφωνό τους. Οι χρήστες Android με συμβατά smartphone της HTC (συμπεριλαμβανομένου του νέου HTC One Phone) μπορούν να εκμεταλλευτούν τη λειτουργία HTC Connect3, η οποία επιτρέπει αποστολή μουσικής συνεχούς ροής απευθείας στον ραδιοενισχυτή.
Περισσότερες είσοδοι/έξοδοι HDMI – Με 9 εισόδους / 3 εξόδους HDMI στα τρία κορυφαία μοντέλα και 8 εισόδους / 2 εξόδους HDMI στα μοντέλα SC-2023 και SC-1223 (συμπεριλαμβανομένης μιας πρακτικής διπλής εισόδου HDMI / MHL στο εμπρός πάνελ), αυτοί οι ραδιοενισχυτές είναι ιδανικοί για καταναλωτές και εγκαταστάτες οι οποίοι χρειάζονται τη μέγιστη δυνατή ευελιξία διασύνδεσης.
Ενσωματωμένο Ασύγχρονο USB-DAC για σύνδεση υπολογιστή επιπέδου audiophile – Ο κορυφαίος ραδιοενισχυτής SC-LX87 διαθέτει ασύγχρονο USB-DAC, το οποίο επιτρέπει απευθείας σύνδεση USB με Mac ή PC4 και υποστηρίζει αρχεία μουσικής 192 kHz/32 bit.


Νέα λειτουργία διαχείρισης ενέργειας ECO
Όλα τα μοντέλα του 2013 διαθέτουν λειτουργίες διαχείρισης ECO για μείωση της ενέργειας που καταναλώνει ο ραδιοενισχυτής, τόσο σε λειτουργία όσο και σε αναμονή. Όταν είναι ενεργή η κατάσταση ECO, ο ραδιοενισχυτής αναλύει και ελέγχει τη μέγιστη ένταση ήχου του υλικού που αναπαράγεται, μειώνοντας την κατανάλωση ρεύματος χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα του ήχου. Ο έλεγχος της ρύθμισης για την “ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της λειτουργίας ECO” μπορεί να γίνει από το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο, από το πλήκτρο ECO στην πρόσοψη του ραδιοενισχυτή (ECO Access) ή μέσω μιας φορητής συσκευής χρησιμοποιώντας την εφαρμογή iControlAV2013 (ECO MANAGER).


1 – Η εφαρμογή iControlAV2013 είναι διαθέσιμη δωρεάν από το App Store για iPad, iPhone και iPod touch ή από τη διεύθυνση www.apple.com/itunes/. Είναι επίσης διαθέσιμη μια ειδική έκδοση της εφαρμογής για χρήστες συσκευών Android, μέσω του Google Play, στη διεύθυνση play.google.com.
2 – Η τεχνολογία Airplay απαιτεί το iTunes 10.1 ή νεότερη έκδοση και iPhone, iPad ή iPod touch με iOS 4.2 ή νεότερη έκδοση.
3 – Το HTC Connect ορίζεται ως δοκιμή διαλειτουργικότητας ροής μουσικής, η οποία εκτελείται μεταξύ συμβατών smartphone και οικιακών προϊόντων AV, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή μουσικής (Music) HTC Connect. Εφαρμογές μουσικής τρίτων κατασκευαστών, δηλαδή εφαρμογές εκτός της εγγενούς εφαρμογής αναπαραγωγής μουσικής των συμβατών με HTC Connect smartphone, ενδέχεται να μην δουλεύουν με τη λειτουργία HTC Connect.
4 – Απαιτείται η λήψη προγράμματος οδήγησης για τον υπολογιστή από τον δικτυακό τόπο της Pioneer.


Για Περισσότερες πληροφορίες: Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.pioneer.eu ή www.intersys.gr