Με σύνθημα «Challenge Accepted» και βασική επιδίωξη την ανάδειξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς Ελλάδας, περίπου 35 επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΚΕΕ θα συμμετάσχουν με ενιαίο περίπτερο στο Mobile World Congress.


sekeeΗ “παγκόσμια γιορτή» των ασύρματων επικοινωνιών θα φιλοξενηθεί στη Βαρκελώνη από 24-27 Φεβρουαρίου 2014. Στόχος των μελών του ΣΕΚΕΕ είναι να παρουσιάσουν νέες καινοτόμες λύσεις, εφαρμογές και υπηρεσίες, αποδεικνύοντας την ετοιμότητά τους να απαντήσουν στις προκλήσεις των καιρών.


Η επίσημη αναγγελία έγινε στη διάρκεια του συνεδρίου Infocom World, στις 30 Οκτωβρίου, και την εκδήλωση χαιρέτησαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, και ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Λεωνίδας Κανέλλος.


Στην προσπάθειά τους για δικτύωση με κορυφαία στελέχη του κλάδου, πραγματοποίηση επαφών με πιθανούς νέους συνεργάτες και επενδυτές, αλλά και ανάδειξη των πρόσφατων επιτευγμάτων της ελληνικής τεχνολογικής κοινότητας, τα μέλη της αποστολής θα έχουν μαζί τους εκπροσώπους τόσο του ακαδημαϊκού χώρου, όσο και νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς στο απαιτητικό διεθνές κοινό, ότι η Ελλάδα ευνοεί τις συνέργειες, στηρίζει το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό της και επενδύει στο μέλλον.


Η επιχειρηματική αποστολή στη Βαρκελώνη εντάσσεται στη σειρά εξωστρεφών δράσεων με τον τίτλο Σynergies, που προγραμματίζουν σε σύμπραξη οι καινοτομικές επιχειρηματικές ενώσεις ΣΕΚΕΕ (mobile apps), ΕΝΕΒΗ (μικροηλεκτρονική), ΕΒΙΔΙΤΕ (αεροδιαστημική), Η-Bio (Βιοτεχνολογία) και ΕΕΝΕ (startups), για την περίοδο 2013 – 2014.