Η Symantec συμμετείχε για τρίτη φορά φέτος στο IT Directors Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2013, με την ομιλία του κ. Πάρη Κάσκα, Principal Presales Consultant.


paris kaskasΗ παρουσίαση με θέμα “Είναι η Επιχείρησή σας έτοιμη για κάθε είδους καταστροφή; Η διαδικασία του Business Continuity θα σας δώσει τις απαντήσεις” τόνισε τις ενέργειες που είναι απαραίτητες για τον σχεδιασμό μίας Business Continuity στρατηγικής για τους οργανισμούς κάθε μεγέθους. Ο κ. Κάσκας παρουσίασε επίσης τις βέλτιστες πρακτικές ενός Business Continuity και Disaster Recovery πλάνου. Επιπλέον, επεξήγησε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μία επιχείρηση που δεν έχει σχεδιάσει και δεν έχει υλοποιήσει ένα πλάνο επιχειρηματικής συνέχειας.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Κάσκας συνέβαλε, μέσω της ομιλίας του, στην κατανόηση των βημάτων που οδηγούν σε ένα επιτυχημένο σχεδιασμό και υλοποίηση ενός business continuity πλάνου. Τα βήματα που πρότεινε ο κ. Κάσκας αφορούν στην διαχείριση της πληροφορίας μέσω της διατήρησης της διαθεσιμότητας (24/7) των εταιρικών δεδομένων και εφαρμογών, στην βελτίωση της εκτίμησης του κινδύνου, που αποφέρει μείωση του ρίσκου και στην απλοποίηση των διαδικασιών backup και των διαδικασιών αποθήκευσης που αποφέρει μείωση κόστους.


“Οι λύσεις business continuity της Symantec είναι ειδικά σχεδιασμένες για τα σημερινά ετερογενή ΙΤ περιβάλλοντα. Είναι ανεξάρτητες από την πλατφόρμα εφαρμογής, παρέχουν υποστήριξη σε όλες τις κύριες εφαρμογές και βάσεις δεδομένων και μπορούν να βοηθήσουν τους οργανισμούς να μειώσουν σημαντικά τον χρόνο διακοπής λειτουργίας σε περίπτωση μίας διακοπής,” τόνισε ο κ. Πάρης Κάσκας.


Περισσότερες πληροφορίες για το Business Continuity μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.symantec.com/products-solutions/solutions/?parent=it-business-continuity&inid=us_ps_flyout_solutions_continuity