Πληροφορίες θέλουν τα στελέχη της AT&T στις ΗΠΑ να επεξεργάζονται το ενδεχόμενο σενάριο της εξαγοράς του Vodafone Group εντός του 2014, κάτι που θα οδηγούσε στη δημιουργία μίας εταιρείας κολοσσού.


attΣτελέχη της ΑΤ&Τ προετοιμάζουν εσωτερικά το έδαφος για μια ενδεχόμενη εξαγορά της Vodafone Group το επόμενο έτος, χαράζοντας στρατηγική για μια σύνθετη συμφωνία με τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα.


Ενώ οι εταιρείες δεν έχουν προχωρήσει ακόμα σε επίσημες διαπραγματεύσεις, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεφωνίας στις ΗΠΑ εντατικοποιεί τις διεργασίες σχετικά με το ποιες δραστηριότητες της Vodafone μπορεί να αποκτήσει και ποίες μπορούν να εξαγοράσουν άλλες εταιρείες, όπως ανέφεραν οι πηγές.


Οι ίδιοι τόνισαν πως η AT&T συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την βρετανική εταιρεία αλλά παράλληλα διαμορφώνει μια στρατηγική για τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Vodafone.


Μια πιθανή συγχώνευση, που θα δημιουργούσε την μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στον κόσμο βάσει πωλήσεων, δεν αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της AT&T. Νωρίτερα φέτος, προσέγγισε την Verizon Communications για μια συμφωνία, με την οποία η AT&T θα αγόραζε τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Vodafone, η Verizon θα αναλάμβανε την μεταξύ τους κοινοπραξία και η America Movil SAB θα έπαιρνε το υπόλοιπο των δραστηριοτήτων. Ωστόσο, η Verizon απέρριψε ως πολύ πολύπλοκη τη συμφωνία.