Παρουσίαση νέων εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού έγινε στο Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Samsung.


samsung_logoΗ Samsung Electronics παρουσίασε πέντε νέα και βελτιωμένα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού (SDK) για τη δημιουργία εφαρμογών για καταναλωτές και επιχειρήσεις σε smartphones, tablets και Smart TVs. Τα νέα SDK αναδεικνύουν τη βαρύτητα που δίνει η Samsung στην παροχή των κατάλληλων εργαλείων στους προγραμματιστές λογισμικού, προσφέροντας παράλληλα τα απαιτούμενα μέσα και την υποστήριξη για τη δημιουργία μίας multiscreen εμπειρίας για όλη τη γκάμα συσκευών Samsung. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Συνεδρίου Προγραμματιστών της Samsung (#SDC13) που διεξήχθη στο Σαν Φραντσίσκο στις 28 και 29 Οκτωβρίου.


Τα πέντε SDK που παρουσιάστηκαν ήταν τα ακόλουθα:
– Το Samsung Multiscreen SDK, ένα νέο SDK που επιτρέπει στους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν την ηγετική θέση της Samsung στην κατηγορία των smartphones και των Smart TVs. Βασισμένο στη χρήση του cloud, το Multiscreen SDK περιλαμβάνει υπηρεσίες API για εύρεση και αντιστοίχιση συσκευών με μία κίνηση, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να μοιραστεί περιεχόμενο με πολλές συσκευές.
– Μία νέα βελτιωμένη έκδοση του Samsung Mobile SDK που συνδυάζει 10 μεμονωμένα πακέτα λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων των S Pen, Media Control, Professional Audio και Gesture, σε ένα μόνο SDK για ακόμη πιο εύκολη εξέλιξη.
– Το Samsung Multiscreen Gaming SDK είναι μία μηχανή gaming που βασίστηκε στο Samsung Multiscreen SDK και δημιουργήθηκε από τη Samsung σε συνεργασία με τη Unity Technologies. Το SDK αυτό δίνει τη δυνατότητα στους game developers να δημιουργήσουν συναρπαστικές εμπειρίες multiscreen gaming, τις οποίες οι χρήστες μπορούν να ζήσουν σε μεγάλες οθόνες τηλεόρασης, χρησιμοποιώντας το smartphone ή το tablet τους σαν κονσόλα.
– Το Samsung Smart TV SDK που δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές και στους παρόχους περιεχομένου να δημιουργήσουν εφαρμογές για τις Samsung Smart TVs. Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει το WebEngine 2014 που θα υποστηρίζει και τα μοντέλα Smart TVs που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη χρονιά, αλλά και το Samsung Connect για υποστήριξη υπηρεσιών multiscreen. Το SDK πλέον υποστηρίζει και την ανάπτυξη Smart Home, τη δυνατότητα ενσωμάτωσης υπότιτλων στα video apps, ενώ διαθέτει βελτιωμένα φίλτρα για αναζήτηση περιεχομένου.
– Το Samsung KNOX SDK παρέχει ασφάλεια και βελτιώσεις στη διαχείριση, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν στο χώρο εργασίας και δικές τους συσκευές (Bring-Your-Own-Device), χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια της επιχείρησης ή η ιδιωτική ζωή τους.