Ο Eutelsat ανακοινώνει ότι πετυχαίνει το στόχο για 4.000 πιστοποιημένους εγκαταστάτες υπηρεσιών δορυφορικού ευρυζωνικού Internet Tooway™ στην Ευρώπη.


Eutelsat-logo1Η Eutelsat Communications ανακοίνωσε άλλο ένα ορόσημο στην προσπάθεια για τον περιορισμό του Ψηφιακού Χάσματος στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, 4.000 εγκαταστάτες δορυφορικού εξοπλισμού έχουν εκπαιδευτεί ώστε να μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές εγκαταστάσεις με τα πρότυπα που ορίζει ο Eutelsat για την υπηρεσία δορυφορικού ευρυζωνικού Internet στους κατοίκους περιοχών με περιορισμένη ή χωρίς πρόσβαση σε επίγεια τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.


Μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στο είδος του και παρέχεται δωρεάν σε 8 διαφορετικές γλώσσες, έχει βοηθήσει 4.000 εγκαταστάτες από 20 χώρες της Ευρώπης να ενημερωθούν για τις βέλτιστες πρακτικές και να υιοθετήσουν κοινούς κανόνες εγκατάστασης δορυφορικού εξοπλισμού. Όπως ανακοίνωσε η Eutelsat στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του All Digital ExpoForum, το οποίο διοργανώθηκε στη Βιτσέντσα, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2014, δίνοντας τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε 1.000 επιπλέον εγκαταστάτες από τα Βαλκάνια, τη Σκανδιναβία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Πολωνία.


Μέσα από τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου εξειδικευμένων συνεργατών, η Eutelsat ενισχύει την προσπάθεια της Ευρώπης για καθολική πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας και παράλληλα ενισχύει την απασχόληση βοηθώντας τους εγκαταστάτες δορυφορικής τηλεόρασης να αποκτήσουν ακόμη περισσότερες δεξιότητες και επαγγελματικές ευκαιρίες.


Το πρόγραμμα Tooway™ Installer Training περιλαμβάνει μαθήματα με ειδικευμένους τεχνικούς και πρακτική εξάσκηση, καθώς και μια interactive εφαρμογή για την ολοκλήρωση του site survey, της εγκατάστασης του πιάτου και της ευθυγράμμισης με το δορυφόρο. Παράλληλα, παρέχεται πρόσβαση σε ένα ειδικευμένο portal για πιστοποιημένους εγκαταστάτες, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν διάφορες χρηστικές πληροφορίες, εργαλεία και υπηρεσίες που εγγυώνται την υψηλή ποιότητα των εγκαταστάσεων τους.


Οι υπηρεσίες Tooway™ που προσφέρει η Eutelsat απευθύνονται κυρίως σε οικιακούς και επαγγελματικούς χρήστες, οι οποίοι δεν έχουν καμία δυνατότητα πρόσβασης σε υποδομές κινητών ή σταθερών ευρυζωνικών επικοινωνιών, ή περιορίζονται σε ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 2 Mbps. Με τις προηγμένες υπηρεσίες Tooway™ ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει ταχύτητες που φτάνουν τα 20 Mbps στη λήψη (download) και τα 6 Mbps στην εκπομπή (upload) που καθιστούν το Tooway™ την πιο γρήγορη δορυφορική υπηρεσία στην Ευρώπη. Οι υπηρεσίες Tooway™ παρέχονται μέσω του KA-SAT, του ισχυρότερου δορυφόρου στην Ευρώπη, ενώ ο τερματικός εξοπλισμός αποτελείται από ένα δορυφορικό μόντεμ και ένα πιάτο μικρής διαμέτρου (77cm).


Το πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης έχει κερδίσει την αναγνώριση του Global VSAT Forum (GVF), στο οποίο συμμετέχουν πάροχοι προηγμένων δορυφορικών υπηρεσιών από ολόκληρο τον κόσμο.


«Το πρόγραμμα Tooway™ Installer Training, τόσο από πλευράς σχεδιασμού, όσο και από πλευράς εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποτελεί υπόδειγμα για ολόκληρο τον κλάδο”, ανέφερε ο κ. David Hartshorn, γενικός γραμματέας του GVF, το οποίο υποστηρίζει την προσπάθεια της Eutelsat με online υλικό, το οποίο βασίζεται στο διεθνές πρόγραμμα σεμιναρίων. “Δεν είναι μόνον ένα από τα εκτενέστερα και πιο ολοκληρωμένα προγράμματα που έχει προσφέρει κάποιος πάροχος δορυφορικής επικοινωνίας μέχρι σήμερα, αλλά και ένα πρόγραμμα που υπογραμμίζει τη μεγάλη προσήλωση της Eutelsat στην προώθηση των καλών πρακτικών και τη μείωση των παρεμβολών.»


Στο πλαίσιο του All Digital ExpoForum, η Eutelsat διοργάνωσε το συνέδριο European Digital Installer Conference, το οποίο παρακολούθησαν στελέχη από το χώρο των δορυφορικών επικοινωνιών, καθώς και εκπρόσωποι πολλών εθνικών και ευρωπαϊκών οργανισμών εποπτείας. Στη διάρκεια του συνεδρίου δόθηκε η ευκαιρία να τονιστεί η σημασία που θα έχει η υιοθέτηση μιας πανευρωπαϊκής πολιτικής, η οποία θα στηρίζει τη δορυφορική επικοινωνία ως το πλέον κατάλληλο εργαλείο για την επίτευξη πλήρους ευρυζωνικής κάλυψης σε ολόκληρη την ΕΕ, και παράλληλα να εξεταστούν θέματα όπως η εκπαίδευση των τεχνικών εγκατάστασης δορυφορικού εξοπλισμού και ο εναρμονισμός των αντίστοιχων τεχνικών προδιαγραφών σε όλες τις χώρες της ΕΕ.