H Kaspersky Lab είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία μιας νέας δωρεάν εφαρμογής που προσφέρει ασφαλές browsing στους χρήστες iPhone και iPad, την Kaspersky Safe Browser.


Kaspersky Safe BrowserΌπως ο κάθε χρήστης του Internet, έτσι κι οι ιδιοκτήτες iPhone και iPad μπορούν να πέσουν θύματα ψηφιακών επιθέσεων, κατά τις οποίες χρησιμοποιούνται τεχνικές κοινωνικής μηχανικής. Το πιο διαδεδομένο παράδειγμα τέτοιου είδους απάτης είναι το phishing, η χρήση, δηλαδή, πλαστών ιστοσελίδων ή τα μαζικά emails που χρησιμοποιούν ονόματα και λογότυπα γνωστών εταιρειών και ξεγελούν τους χρήστες και τους αποσπούν προσωπικές πληροφορίες. Ο χρήστης μπορεί να παραπλανηθεί και να αποκαλύψει τους κωδικούς που χρησιμοποιεί για την πρόσβαση σε ένα site κοινωνικής δικτύωσης, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του, στον Apple ID λογαριασμό του και σε πολλά άλλα.


Οι κίνδυνοι είναι ακόμη μεγαλύτεροι για εκείνους που χρησιμοποιούν μια mobile συσκευή για τραπεζικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της B2B International, το 38% των ιδιοκτητών φορητών συσκευών χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για να πραγματοποιήσουν οικονομικές συναλλαγές, ενώ ένας στους τρεις χρήστες έχει αντιμετωπίσει επιθέσεις phishing, οι οποίες ήταν «μεταμφιεσμένες» ως υπηρεσίες e-banking.


Το Kaspersky Safe Browser για iOS μπλοκάρει τα links που οδηγούν σε ιστοσελίδες phishing και άλλους web-based πόρους, οι οποίοι μπορεί να είναι επικίνδυνοι για τους χρήστες. Η νέα εφαρμογή μπορεί, επίσης, να φιλτράρει περιεχόμενο σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει επιλέξει ο χρήστης. Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να μπλοκάρουν αυτόματα ιστότοπους με πορνογραφικό περιεχόμενο, υλικό που περιέχει βία ή βωμολοχίες, ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, κοινωνικά δίκτυα, chats, forums και άλλα. Η εφαρμογή προσφέρει συνολικά 17 προκαθορισμένες κατηγορίες φιλτραρίσματος περιεχομένου.


Το Kaspersky Safe Browser για iOS παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο από γνωστές και αναδυόμενες απειλές χάρη στα δεδομένα που λαμβάνει από το Kaspersky Security Network, το οποίο επεξεργάζεται όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις απειλές που συναντούν οι χρήστες των προϊόντων ασφάλειας της Kaspersky Lab από όλο τον κόσμο. Η νέα εφαρμογή είναι συμβατή με συσκευές της Apple που τρέχουν με iOS 5 και όλες τις μεταγενέστερες εκδόσεις.


Ο Alexey Chikov, Product Manager στην Kaspersky Lab, δήλωσε: «Αρκετοί χρήστες των προϊόντων της Apple πιστεύουν ότι οι συσκευές τους έχουν ανοσία στις ψηφιακές επιθέσεις. Αυτή η ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας καθιστά ευκολότερο για τους ψηφιακούς απατεώνες να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους. Το Kaspersky Safe Browser για iOS προστατεύει τους χρήστες από επικίνδυνο περιεχόμενο κάθε φορά που βρίσκονται online».


Η Kaspersky Lab διαθέτει λύσεις που μπορούν να προστατεύσουν συσκευές όλων των ειδών – από smartphones μέχρι servers. Αυτό το φθινόπωρο, η εταιρεία παρουσίασε το Kaspersky Internet Security – Multi-Device, μια βασική λύση για οικιακούς χρήστες, σχεδιασμένη για όλες τις συσκευές που συνδέονται στο Internet: υπολογιστές Windows και Mac καθώς και Android smartphones και tablets. Πλέον, με την κυκλοφορία του Kaspersky Safe Browser για iOS, η Kaspersky Lab προσφέρει αποτελεσματική προστασία και στις συσκευές iOS.