To iPad Air είναι γεγονός και ως κύριο χαρακτηριστικό του προβάλλει τόσο το σημαντικά λεπτότερο προφίλ του όσο και την οθόνη τεχνολογίας Retina με την οποία είναι εξοπλισμένο.


ipad_air_8Το μέγεθός του είναι σημαντικά βελτιωμένο καθώς έχει 7.5 χιλιοστά πάχος και 454 γραμμάρια βάρος, ενώ η οθόνη IPS 9.7 ιντσών ανάλυσης 2048×1536 pixels παραμένει η ίδια, με τον επεξεργαστή Α7 αρχιτεκτονικής 64-bit να δίνει διπλάσια απόδοση στα γραφικά και η μπαταρία του μέχρι 10 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Στο iPad Air έχουμε έναν coprocessor M7 για την καταγραφή των δεδομένων από τους αισθητήρες στο εσωτερικό της συσκευής, οπίσθια κάμερα 5 megapixels και μπροστινή FaceTime HD με βελτιωμένο αισθητήρα για ακόμα καλύτερες βιντεο-κλήσεις, δύο μικρόφωνα για πιο ήσυχες κλήσεις και καθαρές ηχογραφήσεις και δύο κεραίες αντί για μία και τεχνολογία MIMO ώστε να προσφέρει διπλάσια απόδοση στο Wi-Fi από το τωρινό μοντέλο.


Το iPad Air θα κυκλοφορήσει σε Space Gray και Silver White στην τιμή των $499 για την έκδοση των 16GB Wi-Fi ενώ διατίθενται και εκδόσεις στα 32GB, 64GB, 128GB με και χωρίς υποστήριξη LTE. Θα παραμείνει στην αγορά το iPad 2 στα $399. Ένα από τα σημαντικά νέα είναι ότι το νέο μοντέλο θα είναι στην ελληνική αγορά από την 1η Νοεμβρίου.


iPad-mini-retinaΠαράλληλα, ανακοινώθηκε το iPad Mini Retina με οθόνη 7.9 ιντσών τύπου Retina, και ανάλυση 2048×1536 pixels. Ο επεξεργαστής είναι ο A7 που υπάρχει στα iPhone 5s και το iPad Air. Στην πρόσοψη διαθέτει Facetime HD κάμερα για FaceTime videocalls σε ανάλυση 720p ενώ στο πίσω μέρος διαθέτει την κάμερα iSight με αισθητήρα 5 Megapixels (f/2.4) που έχει πέντε στοιχεία φακού, και υποστηρίζει αυτόματη εστίαση ενώ τραβάει video στα 1080p. Διαθέτει WiFi 802.11 n dual-band MIMO, Bluetooth 4.0, 3.5mm υποδοχή και Lightning connector ενώ στην περίπτωση της έκδοσης Wi-Fi+Cellular (υποστηρίζονται όλα τα γνωστά 4G LTE δίκτυα) διαθέτει και Nano-SIM card tray. Το λειτουργικό σύστημα είναι το iOS 7.