Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγών στη Δικαιοσύνη κατά όσων αντιγράφουν το iPhone, άφησε ο Τιμ Κούκ, Chief Operating Officer της Apple.

iphoneΗ Apple εξασφάλισε αμερικανικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την οθόνη αφής multi-touch που χρησιμοποιεί στο iPhone, οθόνη η οποία αναγνωρίζει πολλαπλά αγγίγματα δαχτύλων την ίδια στιγμή, επιτρέποντας λειτουργίες όπως η περιστροφή φωτογραφιών με δύο δάχτυλα ή την ταυτόχρονη χρήση της ίδιας συσκευής από περισσότερους του ενός χρήστες.

Η πατέντα υπ’ αριθμόν 7.479.949 απονέμεται στους «

[Στιβ] Τζομπς και συνεργάτες» για τη μέθοδο «ανίχνευσης της επαφής ενός ή περισσότερων δακτύλων με την οθόνη αφής», αναφέρει ο δικτυακός τόπος του αμερικανικού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορίου. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καλύπτει αναλυτικά μια ποικιλία χειρισμών με τα δάχτυλα, όπως η μεγέθυνση, η περιστροφή και το ξεφύλλισμα φωτογραφιών και εγγράφων.

Ο Κουκ δήλωσε ότι το iPhone είναι «χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό» και τόνισε ότι η Apple θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για να εμποδίσει τις απομιμήσεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός είναι καλό πράγμα. Είμαστε έτοιμοι να συναγωνιστούμε οποιονδήποτε. Παρόλα αυτά, δεν θα ανεχθούμε καμία κλοπή της πνευματικής μας ιδιοκτησίας και θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε όπλο έχουμε στη διάθεσή μας».
Η κίνηση αυτή της Apple έρχεται αμέσως μετά την επίσημη πρεμιέρα του Palm Pre στην έκθεση CES στο Las Vegas, ενός κινητού που έχει αρκετά κοινά σημεία με το iPhone και εξόργισε τους διοικούντες της εταιρείας του Steve Jobs. Μάλλον αρκετά σχέδια για επίδοξα iPhone Killers θα καταλλήξουν πλέον στον κάδο των αχρήστων…