H HP παρουσίασε νέα προϊόντα και υπηρεσίες που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν και να διαχειρίζονται τους κινδύνους καθώς και να επεκτείνουν τις δυνατότητες τους.


hp logo 2010Το ψηφιακό έγκλημα συνεχίζει να αυξάνεται, με το 92% των εταιρειών που περιλαμβάνονται στη λίστα Forbes Global 2000 να αναφέρουν ότι τα δεδομένα τους δέχτηκαν παραβιάσεις τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτό το υψηλό ποσοστό οφείλεται στο γεγονός ότι οι φορείς που εξαπολύουν τις ψηφιακές επιθέσεις έχουν αναπτύξει μια εξελιγμένη collaborative αγορά στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας μοιράζονται πληροφορίες και εξελιγμένα εργαλεία κλοπής δεδομένων. Οι μελέτες εκτιμούν ότι η αξία της μαύρης αγοράς που συνδέεται με το παγκόσμιο ψηφιακό έγκλημα ανέρχεται στα 104 δισ. δολάρια το χρόνο.


Οι εξελισσόμενες κανονιστικές και νομοθετικές απαιτήσεις δημιουργούν επιπλέον απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις σε ζητήματα ασφάλειας, με το μέσο κόστος της μη-συμμόρφωσης για τις διεθνείς επιχειρήσεις να ανέρχεται στα $13,7 εκατομμύρια.(2) Επιπλέον, στον κόσμο του bring your own device (BYOD), το ΙΤ αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες να ελέγξει τα τερματικά, αφήνοντας εκτεθειμένα περισσότερα σημεία μέσω των οποίων οι επιχειρήσεις μπορούν να δεχτούν επίθεση.


Τα νέα προϊόντα και οι υπηρεσίες της HP επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προσεγγίσουν τις νέες αυτές προκλήσεις υιοθετώντας μια ενιαία οπτική ως προς την ασφάλεια των πληροφοριών που διατηρούν και παράλληλα να διαχειρίζονται τους κινδύνους και τις απαιτήσεις συμμόρφωσης σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο. Αξιοποιώντας τα αποτελέσματα των ερευνών που πραγματοποιεί η HP για την ασφάλεια σε συνδυασμό με την εμπειρία κορυφαίων ειδικών της εταιρείας σε αυτά τα θέματα, οι νέες λύσεις είναι σχεδιασμένες για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ταράξουν τα νερά της ψηφιακής «μαύρης αγοράς», να ενισχύσουν τις θέσεις που είναι ευάλωτες σε κινδύνους και να επεκτείνουν τις δυνατότητές τους.


«Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αντιμετωπίζουν μόνο έναν εισβολέα αλλά μια καλά οργανωμένη και χρηματοδοτούμενη μαύρη ψηφιακή αγορά», δήλωσε ο Art Gilliland, Senior Vice President and General Manager, Enterprise Security Products, HP. «Για να εμποδίσουν με επιτυχία τις επιθέσεις, οι επιχειρήσεις χρειάζονται έναν αξιόπιστο συνεργάτη που τους προσφέρει ολοκληρωμένη ασφάλεια με βελτιωμένη ευφυία. Μόνο η HP μπορεί να το προσφέρει αυτό».


«Ένας οργανισμός επεκτείνεται πέρα από τα φυσικά όρια των εγκαταστάσεών του – αποτελείται από ένα τεράστιο σύστημα προμηθευτών, mobile και άλλων συσκευών που μπορούν να μεταφερθούν οπουδήποτε και φυσικά το διαδίκτυο που είναι πραγματικά παγκόσμιο», δήλωσε ο Arthur Wong, Senior Vice President and General Manager, Enterprise Security Services, HP. «Η HP βοηθά τους πελάτες της να μειώσουν και να διαχειριστούν την πολυπλοκότητα που συνεπάγεται η προστασία της ροής των πληροφοριών – τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά – επιτρέποντάς τους να εστιάσουν στην προώθηση της καινοτομίας».


Αντιμετωπίζοντας τη μαύρη ψηφιακή αγορά με λύσεις επόμενης-γενιάς
Η προσέγγιση της HP στην ασφάλεια διακόπτει τον κύκλο ζωής μιας επίθεσης, παρεμποδίζοντας και εντοπίζοντας τις απειλές σε πραγματικό χρόνο, από το επίπεδο των εφαρμογών μέχρι το το interface του hardware και του λογισμικού.


Οι νέες και βελτιωμένες προσφορές της HP αντιμετωπίζουν τις απειλές σε πραγματικό χρόνο και αξιοποιούν self-healing technology σε συνδυασμό με crowd-sourced security intelligence


Η HP Threat Central είναι η πρώτη πλατφόρμα community-sourced security intelligence της αγοράς που διευκολύνει την αυτοματοποιημένη, real-time συνεργασία μεταξύ διαφορετικών οργανισμών στη μάχη ενάντιον των ενεργών ψηφιακών απειλών.


Το HP TippingPoint Next-Generation Firewall (NGFW) αντιμετωπίζει τους κινδύνους του cloud, του mobile και του BYOD προσφέροντας λύσεις ασφαλείας που είναι εύκολες στη χρήση, αξιόπιστες και αποτελεσματικές.


Το HP ArcSight και το HP Fortify προσφέρουν data-driven τεχνολογίες ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των HP ArcSight Application View, HP ArcSight Management Center, HP ArcSight Risk Insight και HP ArcSight Enterprise Security Manager (ESM) v6.5c , που επιτρέπουν στα στελέχη μια εταιρίας που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, με πιο γρήγορο και real-time εντοπισμό των απειλών σε επίπεδο εφαρμογών.


Η HP SureStart, η μοναδική τεχνολογία αυτο-επιδιόρθωσης στην αγορά που επαναφέρει αυτόματα το PC Basic Input/Output System (BIOS) στην προηγούμενη ασφαλή κατάστασή του, αποτελεί ένα μοναδικό τεχνολογικό επίτευγμα για τους πελάτες που διαθέτουν το HP EliteBook. Αυτή η προσφορά είναι μέρος του HP BIOSphere, ενός οικοσυστήματος firmware που αυτοματοποιεί την προστασία των δεδομένων καθώς και την ισχυρή παραμετροποίηση και διαχειρισμότητα των επαγγελματικών PC της HP.


Διαχείριση του κινδύνου μέσω των υπηρεσιών ασφαλείας
Καθώς η ψηφιακή μαύρη αγορά διευρύνεται, οι εσωτερικές ομάδες ασφάλειας των επιχειρήσεων έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να ανταποκριθούν στην ταχύτητα και τη βαρύτητα των απειλών.


Οι υπηρεσίες HP Managed Security Services (MSS) βοηθούν τις εσωτερικές ομάδες ασφαλείας να επιταχύνουν τον εντοπισμό των απειλών, το χρόνο αντιμετώπισής τους καθώς και την διαδικασία αποκατάστασης, προσφέροντας τεχνογνωσία και εξελιγμένες δυνατότητες security intelligence. Με τις υπηρεσίες HP MSS, οι εισβολές εντοπίζονται μέσα σε 11,8 λεπτά και το 92% των σοβαρών περιστατικών επιλύονται μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες από τη στιγμή που εντοπίζονται.(3) Οι ειδικοί της HP γνωρίζουν – σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο – τις νομικές και κανονιστικές εξελίξεις ώστε να βελτιώσουν τη συνολική στάση μιας επιχείρησης απέναντι στους κινδύνους.


Επεκτείνοντας τις δυνατότητες στον κόσμο του BYOD
Οι νέες συμβουλευτικές υπηρεσίες HP Security Risk and Controls Advisory Services for Mobility επιτρέπουν στους οργανισμούς να κατανοήσουν, να προσδιορίσουν και να εφαρμόσουν μια αποτελεσματική στρατηγική ασφάλειας για να διαχεριστούν τις συσκευές που ανήκουν στους εργαζομένους τους και χρησιμοποιούνται και για επαγγελματικούς λόγους.


Η εκδήλωση HP Discover, θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Δεκεμβρίου στη Βαρκελώνη.