Η HP συγκαταλέγεται μεταξύ των 20 καλύτερων εταιρειών στην παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών για πελάτες και συνεργάτες για το 2008.

HPΣύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο www.trainingindustry.com, η HP κυριαρχεί στη λίστα με τις 20 μεγαλύτερες εταιρίες στην παροχή Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών για πελάτες και συνεργάτες που θέλουν να αναβαθμίσουν την αξία της επιχείρησής τους αλλά και να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα των επιμέρους λειτουργικών επιχειρησιακών μονάδων.
O οργανισμός παροχής Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών της HP διακρίνεται για την μακρόχρονη εμπειρία στον συγκεκριμένο κλάδο που ξεπερνά τα 30 χρόνια, τις 160 χώρες παροχής υπηρεσιών, με επιτυχίες που επιβεβαιώνονται από τους 1500 και πλέον πιστοποιημένους εισηγητές. Μέσω της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών και σύγχρονων προγραμμάτων, ο Οργανισμός στόχευσε και πέτυχε να εκπαιδεύει κάθε χρόνο περισσότερους από 200.000 επαγγελματίες, προσφέροντας προσανατολισμένες λύσεις εκπαίδευσης σε στελέχη πληροφορικής με γνώμονα την εξυπηρέτηση των μεσο- και μακρο-πρόθεσμων στόχων τους.
Ο Οργανισμός παροχής Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών της HP παρέχει στους συνεργάτες της ένα πλέγμα υπηρεσιών όπως εκμάθηση μέσω web, ταχεία εκπαίδευση σε προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής αλλά και Προγράμματα Πιστοποίησης που βοηθούν τους επαγγελματίες να επιταχύνουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της εταιρίας, μειώνοντας τα κόστη, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τους κινδύνους. Μέσα από αυτήν την διαδικασία οι επαγγελματίες πετυχαίνουν να :
• Αναβαθμίζουν το decision making process μεγιστοποιώντας το όφελος της επιχείρησής τους
• Αξιοποιούν τις τεχνολογίες προκειμένου να περιορίζουν τα κόστη
• Μεγιστοποιούν την λειτουργική αποτελεσματικότητα της επιχείρησης


Τέλος, η σημασία της εκπαίδευσης στα στελέχη των επιχειρήσεων συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της παραγωγικότητας αφού η τελευταία είναι απόρροια της ανάπτυξης των δεξιοτήτων των στελεχών και της παράλληλης επένδυσης σε υποδομές τεχνολογίας .