H Sapphire Technology ανακοίνωσε τις πρώτες δύο οικογένειες στη νέα R-Series με βάση την τελευταία τεχνολογία GCN (Graphics Core next) αρχιτεκτονικής από την AMD.


rseriesΗ νέα οικογένεια γραφικών R9 280X από την SAPPHIRE έχει τον gamer (παίκτη) σταθερά στο στόχαστρο του. Με 3GB της τελευταίας GDDR5 μνήμης και 2048 stream processors, και υποστήριξη για DirectX 11.2, η αρχιτεκτονική είναι οικοδομημένη για να παίξει τα πιο πρόσφατα παιχνίδια (νέας γενιάς) με τέλεια ομαλή δράση ακόμη και σε υψηλότερες αναλύσεις, όπως 2560 x 1440. Στην πραγματικότητα η Ultra υψηλή ευκρίνεια (HD) του επεξεργαστή γραφικών μπορεί να τροφοδοτήσει ακόμη και τις τεχνολογικά ανεπτυγμένες 4K οθόνες με τη διεπαφή HDMI 1.4α, που όμως με τιμές που ξεκινούν από 200-220 ευρώ η οικογένεια γραφικών R9 280X αντιπροσωπεύει μια τρομερή προοδευτική επανάσταση στην σχέση κόστους και απόδοσης.


Η SAPPHIRE παρουσιάζει τρία μοντέλα σε αυτό το πρώτο λανσάρισμα της. Η SAPPHIRE R9 280X TOXIC Edition διαθέτει το συναρπαστικό νέο Tri – X σχεδιασμό ψύξης που χρησιμοποιεί τα τρία εξελιγμένα τμήματα αεροτομής μαζί με τους κορυφαίους 10 χιλιοστών αγωγούς θερμότητας για να δώσει την πιο ασυναγώνιστη απόδοση ψύξης. Το κομψό περίβλημα της έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να φαίνετε ξεχωριστό , αλλά και για τη καλύτερη δυνατή διαχείριση της ροής του αέρα πάνω από την κάρτα που αποφέρει το μέγιστο αποτέλεσμα ψύξης. Ο νέος ψυκτήρας, μαζί με ένα υψηλής απόδοσης σύστημα διαχείρισης ενέργειας (10-phase power management system) και τα υπόλοιπα εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, όπως το μοναδικό διπλής όψης Black Diamond καθώς και η μεγάλη διάρκεια ζωής των στερεών πυκνωτών της, επέτρεψε στην SAPPHIRE να παραδώσει μέσο του συγκεκριμένου προϊόντος της, σταθερά υψηλότερα επίπεδα ενέργειας διατηρώντας χαμηλές θερμοκρασίες. Ως αποτέλεσμα η TOXIC Edition διαθέτει εξ’ ολοκλήρου βιομηχανοποιημένα overclocks , παρέχοντας την καλύτερη απόδοση στη βιομηχανία για αυτή την κατηγορία γραφικών. Καθώς επίσης με το πάτημα ενός διακόπτη, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ UEFI και μη UEFI πλατφόρμες.


Ο χρήστης που ψάχνει για μια ελαφρώς λιγότερο ακραία λύση μπορεί να επιλέξει το SAPPHIRE R9 280X Vapor – X model . Η SAPPHIRE ήταν η πρώτη εταιρεία που έκανε χρήση ατμών σε θάλαμο ψύξης (vapor-chamber cooling) σε κάρτες γραφικών και έχει πλέον εφαρμόσει το βραβευμένο Vapor – X cooler για την σειρά R9 280X, παρέχοντας ιδιαίτερα αποτελεσματική και αθόρυβη ψύξη. To εργοστασιακό overclocked αυξάνει την απόδοση σε σχέση με το κλασσικό μοντέλο, η SAPPHIRE R9 280X Vapor – X model είναι μια στοχευμένη επιλογή για τους επαγγελματίες χρήστες, καθώς και για παίκτες (gamers).


Γυρεύοντας πάντοτε να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τον χρήστη, ακόμη και στο βασικό μοντέλο αυτής της οικογένειας καρτών, η SAPPHIRE διαθέτει την εξαιρετική Dual-X cooler . Η Dual-X cooler, με δύο ανεμιστηράκια aerofoil του και heatpipes με διαβαθμίσεις, είναι μία σχεδίαση η οποία έλαβε την γενικότερη αναγνώριση της βιομηχανίας στην προηγούμενη γενιά των προϊόντων . Η SAPPHIRE R9 280X Dual-X model είναι η αποδοτικότερη της συγκεκριμένης οικογένειας και όμως εξακολουθεί να είναι overclocked συγκρινόμενη με το σημείο αναφοράς για να δώσει στους χρήστες την καλύτερη δυνατή αξία για τα χρήματα που θα ξοδέψουν σε αυτή την κατηγορία επιδόσεων .


Ταυτόχρονα, η SAPPHIRE εισάγει στην αγορά την οικογένεια R9 270X. Απευθύνεται σε πιο συνειδητοποιημένους τιμολογιακά παίκτες (gamers) , η σειρά R9 270X είναι το τέλειο ταίρι για το gameplay σε 1080p με τις μέγιστες ρυθμίσεις, και όμως διαθέτει μοντέλα που ξεκινούν από τόσο χαμηλά όσο 150 ευρώ. Όπως και ο μεγαλύτερος αδερφό τους, το R9 270X υποστηρίζει DirectX 11.2 και όλες τις τελευταίες βελτιωμένες εκδόσεις παιχνιδιών. Έχει 1280 stream processors, και 2GB GDDR5 μνήμη, παρέχει εξαιρετική απόδοση σε όλες όμως τις πιο ακραίες ρυθμίσεις, και είναι σημαντικά πιο γρήγορο από όλες τις ανταγωνιστικές λύσεις σε αυτό το εύρος τιμών.


Η SAPPHIRE R9 270X TOXIC Edition μοιράζεται το ίδιο συναρπαστικό νέο σχεδιασμό ψύξης Tri – X και άλλα εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, όπως το μοντέλο R9 280X. Εξ’ ολοκλήρου εργοστασιακά overclocks και πάλι κάνουν την συγκεκριμένη κάρτα να είναι ουσιαστικά η γρηγορότερη που διατίθεται σε αυτή την οικογένεια. Το μοντέλο αυτό επιτρέπει στον παίκτη με πιο περιορισμένο προϋπολογισμό να επωφεληθεί από την υψηλή ποιότητα και τη βελτιωμένη απόδοση της ναυαρχίδας της σειράς TOXIC .Η SAPPHIRE R9 270X Vapor – X model διαθέτει μια δεύτερης γενιάς Vapor – X cooler design, ελαφρύτερη σε βάρος, αλλά διατηρώντας την παραδοσιακή φήμη που έχει οικοδομηθεί όλα αυτά τα χρόνια, της ήσυχης και με αποτελεσματική ψύξη. Τέλος, η SAPPHIRE R9 270X dual Vapor – X model διαθέτει και πάλι την αποδεδειγμένη τεχνολογία της SAPPHIRE την Dual X, και προσφέρει την καλύτερη σχέση κόστους: απόδοσης στην κατηγορία της.


Όλα τα προϊόντα σε αυτές τις δύο οικογένειες διαθέτουν την τελευταία αρχιτεκτονική GCN από την AMD. Όλα διαθέτουν υποστήριξη πολλαπλών οθονών AMD Eyefinity, καθώς επίσης και AMD HD3D υποστήριξη για στερεοσκοπική παραγωγή. Υποστηρίζουν, επίσης, AMD CrossFire για ενισχυμένη απόδοση, χρησιμοποιώντας πολλές κάρτες σε ένα κατάλληλα ενεργοποιημένο περιβάλλον-CrossFire
Η SAPPHIRE R9 280X και η SAPPHIRE R9 270X θα είναι διαθέσιμα προς πώληση από τις 11 του Οκτώβρη του 2013 μέσω των εξουσιοδοτημένων καναλιών διανομής της SAPPHIRE ανά χώρα και τους διανομείς λιανικής αγοράς.


Οι πλήρεις προδιαγραφές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.sapphiretech.com