Cisco και Dell ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν σε λύσεις τεχνολογιών πληροφορικής επόμενης γενιάς, απλοποιώντας τις υποδομές data center των πελατών τους.

dell_equallogic_ps5500eΣκοπός της συνεργασίας Cisco και Dell, σύμφωνα με σημερινή τους ανακοίνωση, είναι η παροχή λύσεων τεχνολογιών πληροφορικής επόμενης γενιάς που βοηθούν τους πελάτες να απλοποιήσουν την υποδομή του data centre τους, οργανώνοντας τους αποθηκευτικούς πόρους, την υπολογιστική και δικτυακή υποδομή τους υποστηρίζοντας ταχύτατα επιχειρησιακές εφαρμογές σε εικονικοποιημένο(virtual) περιβάλλον data centre.
Οι εταιρίες διεύρυναν την υφιστάμενη παγκόσμια συμφωνία τους για να συμπεριλάβουν τα συστήματα data centre switching Cisco Nexus 5020 ως μέρος των επιχειρηματικών λύσεων υποδομής της Dell με τους servers και τις αποθηκευτικές λύσεις της Dell.

Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, η Dell θα προσθέσει τους Cisco Nexus 5020 switches, που υποστηρίζουν 10 Gigabit Ethernet και Fibre Channel over Ethernet (FCoE), στις λύσεις Dell Power EdgeTM servers και στα αποθηκευτικά συστήματα Dell EqualLogicTM , PowerVaultTM και Dell|EMCTM. Ο συνδυασμός των λύσεων θα βοηθήσει τους πελάτες να απλοποιήσουν τη διαχείριση της επόμενης γενιάς data centre τους με μια ενοποιημένη δικτυακή υποδομή που ενοποιεί δικτυακά περιβάλλοντα LAN, SAN και server cluster σε μια υποδομή Ethernet υψηλής ταχύτητας 10 Gigabit, που υποστηρίζει πρωτόκολλα όπως αυτά των Fibre Channel, FCoE, και Internet Small Computer Storage Interface (iSCSI).
Επιπλέον, η Dell πιστοποίησε τους Catalyst 4900 Top-of-Rack Switches (ToR) για τις δικτυακές αποθηκευτικές συστοιχίες (SAN) EqualLogic TM. Οι Catalyst 4900 ToR switches είναι πλέον μια υποστηριζόμενη πλατφόρμα switching για τις συστοιχίες SAN των Dell EqualLogicTM.


«Οι οικονομικές συνθήκες αποτελούν πρόκληση και υπογραμμίζουν την σημασία που δίνουν οι πελάτες μας στην διασφάλιση μακροπρόθεσμης αξίας για τις λύσεις τους, και όχι μόνο βραχυπρόθεσμα οφέλη. Χρειάζονται μέγιστη αξία για όλα τους τα έξοδα, και αυτό είναι που η Dell συνεχίζει να τους προσφέρει με την διεύρυνση της συνεργασίας της με την Cisco,»αναφέρει ο Praveen Asthana, Διευθυντής Εταιρικής Αποθήκευσης και δικτύωσης της Dell. «Προσφέροντας την λύση data centre switching της Cisco με τις λύσεις μας για αποθηκευτικά συστήματα και servers , οι πελάτες μπορούν τώρα πιο εύκολα να μεταβούν σε ένα ενοποιημένο περιβάλλον δικτύωσης και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους για λειτουργική συνέχεια, ευελιξία μετακινήσεων και κλιμάκωση. Οι προτάσεις της Dell και της Cisco θα είναι πολύ συναρπαστικές για τους πελάτες μας και τις κοινότητες των συνεργατών μας »


«Ως μέρος της ενοποιημένης μας υπολογιστικής προσέγγισης, η Cisco ξεκίνησε την ανάπτυξη μιας ενοποιημένης δικτυακής υποδομής για το data centre για να βοηθήσει τα τμήματα τεχνολογίας να απλοποιήσουν την καλωδιακή υποδομή τους, να μειώσουν τον αριθμό των απαιτούμενων adapters, να μειώσουν το κόστος και να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας και το ενεργειακό αποτύπωμά τους στο data centre,» αναφέρει ο Soni Jiandani, αντιπρόεδρος της Επιχειρηματικής Μονάδας Marketing, Server Access και Εικονικοποίησης της Cisco. « Συνδυάζοντας τα οφέλη των 10 Gigabit Ethernet μηδενικής απώλειας και του Fibre Channel over Ethernet με τους PowerEdge servers και τις αποθηκευτικές λύσεις της Dell , έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε μαζί μια πιο ολοκληρωμένη λύση εικονικοποίησης.»


Σύνδεσμοι: