Η AirFastTickets, ανέπτυξε το Cisco Jabber ώστε να προσφέρει δυνατότητες παρουσίας, IM, φωνής, βίντεο, φωνητικών μηνυμάτων, κοινής χρήσης επιφάνειας εργασίας και διασκέψεων.


Cisco Business Edition 6000Η Cisco ανακοίνωσε σήμερα ότι η AirFastTickets, μια ταχέως αναπτυσσόμενη διεθνής online εταιρεία ταξιδιωτικών υπηρεσιών ανέπτυξε το Cisco Business Edition 6000 για την παροχή ολοκληρωμένων δυνατοτήτων συνεργασίας μέσω μιας ενιαίας κεντρικά διαχειριζόμενης πλατφόρμας. Η AirFastTickets, η οποία ιδρύθηκε το 2009, προσφέρει ταξιδιωτικές υπηρεσίες σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και διαθέτει γραφεία σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία και Ελλάδα. Το έργο υλοποιήθηκε από την Algosystems, πιστοποιημένο συνεργάτη Silver Certified Partner της Cisco στην Ελλάδα.


Η AirFastTickets ανέπτυξε το Cisco Business Edition 6000 στα γραφεία της στην Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία για την παροχή ενοποιημένων υπηρεσιών φωνής, φωνητικού ταχυδρομείου, παρουσίας, ανταλλαγής μηνυμάτων (ΙΜ) και κέντρου επικοινωνίας (contact center) στους υπαλλήλους της. Πλέον οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεργάζονται με διάφορους τρόπους: από το γραφείο τους με τα τηλέφωνα ΙΡ της σειράς 8900 και 7900 της Cisco ή μέσω του Jabber της Cisco που παρέχει εργαλεία όπως βίντεο, ανταλλαγή μηνυμάτων (ΙΜ) και παρουσία σε οποιαδήποτε συσκευή. Η εγκατάσταση της λύσης έγινε σε Cisco Unified Computing Server (UCS).


Εγκαταστάθηκαν επίσης το firewall Cisco ASA5515 και οι router της Cisco για την παροχή προστασίας και τη σύνδεση των κεντρικών γραφείων στη Νέα Υόρκη με τα γραφεία στην Ελλάδα, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, με τις άδειες AnyConnect, οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση, παγκοσμίως, στο δίκτυο χρησιμοποιώντας τη συσκευή της επιλογής τους, όπως είναι laptop, tablet και smartphone. Μπορούν στη συνέχεια εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές και να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται για την εργασία τους.


Με τις λύσεις ενοποιημένων επικοινωνιών (Unified Communications) της Cisco, οι εργαζόμενοι σε κάθε υποκατάστημα ή σε απομακρυσμένους χώρους εργασίας μπορούν να συνδέονται και να συνεργάζονται με ασφάλεια μέσω ενός ευρέος φάσματος εφαρμογών επικοινωνίας. Θα είναι πλέον δυνατό να παραμένουν συνδεδεμένοι και παραγωγικοί μέσω εφαρμογών φωνής, βίντεο και διασκέψεων web, ανταλλαγής μηνυμάτων και εφαρμογών mobile οποτεδήποτε, από οπουδήποτε και χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή. Η λύση επέτρεψε την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, τη μείωση της πολυπλοκότητας των πόρων IT και την ενδυνάμωση της επιχειρηματικής καινοτομίας.