Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές πραγματοποίησαν την περίοδο Αύγουστος 2012-Ιούλιος 2013, 211 εκατομμύρια αγορές με χρήση καρτών ανέπαφων πληρωμών, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Visa Europe.


Visa Europe logoΠαράλληλα η δαπάνη ανήλθε σε €285 εκατομμύρια τον Ιούλιο του 2013, ποσό που αντιστοιχεί σε εξαπλάσια αύξηση σε μηνιαία βάση, αποτέλεσμα της μεγαλύτερης εξοικείωσης των καταναλωτών με την τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών.


Σε διάστημα 12 μηνών από την έναρξη της διαφημιστικής καμπάνιας «Όλα Κυλάνε Γρήγορα με Visa» με πρωταγωνιστή τον Usain Bolt, έχουν δαπανηθεί €1,8 δισεκατομμύρια με κάρτες ανέπαφων πληρωμών Visa, με μέση τιμή αγοράς €8,63.


Ο Mark Austin, Vice President – Head of Contactless Visa Europe, δήλωσε σχετικά: «Πριν από ένα χρόνο λανσάραμε την καμπάνια Contactless 2012 με σκοπό να αυξήσουμε το ενδιαφέρον του κοινού γύρω από την τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών και να αναδείξουμε την ευκολία και την ευελιξία που προσφέρει στις καθημερινές συναλλαγές. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την αύξηση χρήσης της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε όλη την Ευρώπη, καθώς οι καταναλωτές αισθάνονται μεγαλύτερη σιγουριά στη χρήση καρτών ανέπαφων πληρωμών για τις καθημερινές τους συναλλαγές. Παράλληλα, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα νέα καταστήματα που αναμένεται να υιοθετήσουν την τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών μέχρι το τέλος του 2013.»


Ανέπαφες πληρωμές στην Ευρώπη:
– Τον Ιούλιο του 2013 πραγματοποιήθηκαν 30 εκατομμύρια αγορές, που αντιστοιχούν σε συνολική δαπάνη €285 εκατομμυρίων (συγκριτικά με 6,8 εκατομμύρια συναλλαγές αξίας €48,5 εκατομμυρίων τον Ιούλιο του 2012)
– Βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία 69 εκατομμύρια κάρτες ανέπαφων πληρωμών Visa και περισσότερα από 1 εκατομμύρια τερματικά ανέπαφων πληρωμών συνολικά στην Ευρώπη
– Η μέση τιμή μιας αγοράς με κάρτες ανέπαφων πληρωμών στην Ευρώπη είναι €8,63


Οι κάτοχοι των καρτών ανέπαφων πληρωμών έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πληρωμές αξίας €25 και κάτω με ταχύτητα και ασφάλεια με ένα απλό άγγιγμα στο τερματικό ανέπαφων πληρωμών στο σημείο αποδοχής.