Διάλεξη για το μέλλον του Διαδικτύου και της τεχνολογίας, με τίτλο «Η Τεχνολογία ως έναυσμα για την ανάπτυξη», θα δώσει ο Έρικ Σμιντ, εκτελεστικός πρόεδρος της Google, στις 10 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.


eric schmidtΤη διάλεξη, η οποία θα ξεκινήσει στις 17.30 στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» και τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει ο Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Ο Έρικ Σμιντ βρέθηκε στην Google το 2001. Ως επικεφαλής του «Google Ideas», του Think Tank της εταιρείας, ταξίδεψε πρόσφατα σε 30 χώρες και κατέγραψε τις τάσεις στη χρήση και τις εφαρμογές του Ίντερνετ, σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες κοινωνίες.


Οι εμπειρίες αυτού του οδοιπορικού καταγράφηκαν στο βιβλίο, «The New Digital Age: Reshaping the Future of People, Nations and Business», το οποίο έγραψε με τον συνταξιδιώτη του, Τζέιρντ Κοέν, σχεδιαστή στρατηγικής εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων Μπους και Ομπάμα. Το βιβλίο εκδόθηκε την περασμένη άνοιξη στη Βρετανία, και κεντρικό του θέμα είναι η εικόνα ενός μελλοντικού κόσμου που θα έχει 5 δισεκατομμύρια νέους χρήστες του Ίντερνετ, την επόμενη δεκαετία.


Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας. Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά και η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.