Διεθνής ανοικτή ημερίδα για τις ενσύρματες τεχνολογίες δικτύων πρόσβασης νέας γενεάς που θα υποστηρίξουν τις μελλοντικές απαιτήσεις σταθερών και κινητών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013.


AIT logoΗ ημερίδα στις εγκαταστάσεις της OTE Academy διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος COCONUT (www.ict-coconut.eu) και του Εθνικού ερευνητικού προγράμματος PANDA. Στοχεύουν στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ενσύρματων δικτύων πρόσβασης (FTTx – Fiber to the home/building/cabinet/antenna) που θα εξυπηρετήσουν την ανάγκη για βελτίωση της ταχύτητας πρόσβασης αλλά και την ποιότητας της υπηρεσίας/εμπειρίας των τελικών χρηστών, απλοποιώντας την λειτουργία του δικτύου και εξασφαλίζοντας χαμηλότερο λειτουργικό κόστος. Στα ερευνητικά έργα COCONUT και PANDA συμμετέχουν κορυφαίες εταιρείες και Πανεπιστήμια/Ερευνητικά κέντρα όπως οι: ΒΤ UK, Ericsson, OTE, Intracom, Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης, Πανεπιστήμιο Πίζα, AIT, Promax, Optronics Technologies, InAccess, ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΚΠΑ.


Σκοπός της ημερίδας είναι η διάχυση των αποτελεσμάτων προς τα στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς στην Ελλάδα, τους σχετιζόμενους κρατικούς φορείς και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Επίσης, θα παρουσιαστούν και ερευνητικά αποτελέσματα από άλλα Εθνικά και Ευρωπαϊκά έργα, καθώς και ο σχεδιασμός των εταιρειών ΟΤΕ και COSMOTE για ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα επόμενης γενεάς. Μέσω των συζητήσεων, αναμένεται ότι θα ενθαρρυνθεί η συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων σε ερευνητικό αλλά και επιχειρηματικό επίπεδο.


Το πρόγραμμα της ημερίδας, που μπορείτε να βρείτε στο http://ict-coconut.eu/index.php/news/news-2013/51-international-workshop, περιλαμβάνει ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες που θα έρθουν στην χώρα μας ειδικά για τις ανάγκες της ημερίδας, αλλά και από στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (ΟΤΕ, COSMOTE, OPTRONICS) και έχουν εμπειρία στην ανάπτυξη σχετικών υποδομών με την χρήση νέων τεχνολογιών. Στην ημερίδα θα παρουσιάσει και ο καθηγητής του ΑΙΤ Δρ. Ιωάννης Τόμκος, η ερευνητική ομάδα του οποίου συμμετέχει στα ερευνητικά έργα COCONUT και PANDA καθώς και σε άλλα Ευρωπαϊκά έργα σχετικά με υποδομές δικτύων.


Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν και μπορείτε να εγγραφείτε στο: http://ict-coconut.eu/index.php/registration-form.