Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχει προγραμματισμένες συναντήσεις τόσο με τον Eric Schmidt, Πρόεδρο της Google, όσο και με τον Hou WeiGui, Πρόεδρο της ZTE Corporation.


nokia siemens samarasΟ κ. Eric Schmidt ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα με αφορμή το τετραήμερο σεμινάριο για startups που διοργανώνει εταιρεία στην ελληνική πρωτεύουσα το διάστημα 7 εως 10 Οκτωβρίου. Το Google Launchpad, το δωρεάν τετραήμερο σεμινάριο για νέα start-ups, προσκαλεί developers και λάτρεις των start-ups να συμμετάσχουν, να μοιραστούν ιδέες και τεχνικές δεξιότητες και να σχηματίσουν ομάδες ώστε να δημιουργήσουν προϊόντα, και να τρέξουν τις δικές τους start-ups επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος της Google που θα βρεθεί στην Αθήνα θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό την ερχόμενη Πέμπτη.


Την ίδια μέρα ο κ. Σαμαράς πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της κινεζικής της ZTE Corporation, κ. Hou WeiGui. Η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και δικτύων προτίθεται να δημιουργήσει στον Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο για τα εμπορεύματά της. Μάλιστα ο Πρόεδρος της εταιρείας και ο κ. Σαμαράς είχαν συναντηθεί και κατά την διάρκεια της επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στην Κίνα οπότε και είχαν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας. Επίσης τον προηγούμενο μήνα στην Αθήνα βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής εταιρείας ο οποίος είχε συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη.