Πιο σταθερός, φιλικός και «προστατευτικός» προς τον χρήστη απέναντι στους κινδύνους του internet, εμφανίζεται ο νεος browser της Microsoft.

Internet_ExplorerΗ Microsoft έθεσε στη διάθεση των χρηστών την πρώτη υποψήφια έκδοση προς κυκλοφορία (Release Candidate 1)  του γνωστού προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο.


Ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης του IE, Dean Hachamovitch δήλωσε στο blog της εταιρείας για τον IE8: «Ο IE8 επικεντρώνετε στο πως οι χρήστες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Οι καταναλωτές χρειάζονται μια μηχανή περιήγησης που θα τους βοηθήσει να κάνουν τις καθημερινές εργασίες τους όλο και πιο γρήγορα. Όλοι θέλουν ένα αξιόπιστο IE που θα τους κρατά ασφαλείς από κινδύνους του διαδικτύου.»


Οι αλλαγές από την beta έκδοση στην υποψήφια έκδοση κυκλοφορίας  είναι αρκετές και επικεντρώνουν στην σταθερότητα του browser καθώς και στην όσο το δυνατόν ταχύτερη λειτουργία (αν και προς το παρόν υπολείπεται έναντι του ανταγωνισμού στον συγκεκριμένο τομέα).


Ο νέος explorer είναι διαθέσιμος δωρεάν στην ιστοσελίδα της Microsoft  http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/beta/worldwide-sites.aspx


Αξίζει να σημειωθεί πως οι χρήστες της beta έκδοσης των Windows 7 και των Windows XP με SP3 θα πρέπει να διαβάσουν τις σχετικές οδηγίες της Microsoft καθώς ήδη έχουν παρατηρηθεί προβλήματα απεγκατάστασης της προηγούμενης, beta έκδοσης, του IE8.