Ο κορυφαίος Primergy RX600 server της Fujitsu Siemens Computers επιτυγχάνει πρωτοφανές ρεκόρ στις βαθμολογίες των δοκιμών επίδοσης SPECweb.

Fujitsu Siemens Primergy RX600

Fujitsu Siemens Primergy RX600

Ανακοινώθηκε πρόσφατα και επισήμως ο ταχύτερος web server παγκοσμίως: τα αποτελέσματα των δοκιμών επίδοσης καταδεικνύουν ότι ο PRIMERGY RX600 rack server αποτελεί τον κορυφαίο web server στον κόσμο από πλευράς απόδοσης. Η Fujitsu Siemens Computers έκανε χρήση της νέας οικογένειας επεξεργαστών της Intel με την ονομασία Dunnington για να προσθέσει βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά ευρωστίας και redundancy στο νέο 4U rack PRIMERGY RX600 S4 datacenter server.

Στην κατάληψη εκ νέου της κορυφής, η Fujitsu Siemens Computers απέδειξε πως μπορεί να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα της χρήσης του industry-standard SPECweb2005 benchmark για να συμβάλει στη βελτιστοποίηση των datacenter web servers. Τα νεότερα αποτελέσματα που διενεργήθηκαν στα εργαστήρια benchmarking της Fujitsu Siemens Computers στο Πάντερμπορν της Γερμανίας, αντιπροσωπεύουν τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως σε μία τόσο περιορισμένη κατηγορία.

Η δοκιμή επίδοσης SPECweb2005 προσμετρά επιδόσεις ενός συστήματος ως web server , ο οποίος διαχειρίζεται στατικές και δυναμικές εντολές και πραγματοποιεί προσομοίωση / αναπαράγει τρία διαφορετικά σενάρια φόρτου εργασίας. Κατά τη διάρκεια επίσημων δοκιμών σε παρόμοιες συνθήκες, ο PRIMERGY RX600 S4, πραγματοποιώντας παγκόσμιο ρεκόρ, έλαβε βαθμολογία 47,504 στη δοκιμή επίδοσης SPECweb2005. Η συγκεκριμένη βαθμολογία υπερέβη το προηγούμενο καλύτερο αποτέλεσμα που είχε πετύχει κατασκευαστής στις Ηνωμένες Πολιτείες με βαθμολογία 43,854.


Ο κ. Jens-Peter Seick, Senior Vice President, του τομέα Enterprise Server Business της Fujitsu Siemens Computers είπε σχετικά: «Το πρόσφατο παγκόσμιο ρεκόρ καταδεικνύει την προστιθέμενη αξία του SPEC benchmark για τους web servers. Όχι μόνο έχει καταστεί μία πλατφόρμα ανάπτυξης για τους κατασκευαστές, η οποία διασφαλίζει ότι η απόδοση των server έχει περιθώρια βελτιστοποίησης, αλλά επιτρέπει επίσης στους διευθυντές πληροφορικής να κατανοήσουν πραγματικά την απόδοση των εταιρικών τους web servers, σε ειδικά διαμορφωμένα περιβάλλοντα, όπου η χωρητικότητα και η απόδοση πραγματικά παίζει ρόλο.»


Οι προδιαγραφές του PRIMERGY RX600 S4 είναι οι εξής: Τέσσερις six-core Intel Xeon X7460 (Dunnington) επεξεργαστές, 64 GB μνήμης και τέσσερις Intel PRO/1000PT Quad-Port Gigabit Ethernet controllers. Ο server ήταν εξοπλισμένος με πέντε εσωτερικούς δίσκους SAS 2.5″ για το λειτουργικό σύστημα και τα webserver log αρχεία, ενώ χρησιμοποίησε 48 εξωτερικούς 3.5″ SAS δίσκους σε τέσσερα FibreCAT SX40 υποσυστήματα αποθήκευσης, τα οποία είναι συνδεδεμένα σε ένα LSI MegaRAID SAS8880E PCIe disk controller για το φόρτο εργασίας των αρχείων.


Λεπτομέρειες και αποτελέσματα των δοκιμών είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: http://www.spec.org/web2005/results/web2005.html