Στο www.youtube.com/vatican λειτουργεί το επίσημο κανάλι του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Βενέδικτου XVI.

Vatican YouTubeΜέσα από το δικό του κανάλι στο YouTube  (www.youtube.com/vatican ), το Βατικανό προβάλλει μικρά βίντεο για τις δραστηριότητες του Πάπα Βενέδικτου XVI, εκκλησιαστικές εκδηλώσεις σε αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά και γερμανικά, καθώς και δίλεπτα καθημερινά ειδησεογραφικά βίντεο.

Στο μήνυμά του προς τους επισκέπτες του νέου καναλιού στο YouTube, ο Πάπας εκφράζει την ελπίδα, η πρωτοβουλία του Βατικανού, να τεθεί στην υπηρεσία της αλήθειας. Επίσης, προτρέπει τους νέους να αναζητούν την ποιότητα και όχι την ποσότητα στις σχέσεις που συνάπτουν μέσω Ίντερνετ και να μην ξεχνούν τη σημασία που έχει η ανθρώπινη επαφή. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Θα ήταν θλιβερό αν η επιθυμία μας να αναπτύσσουμε και να διατηρούμε διαδικτυακές σχέσεις απέβαινε εις βάρος των επαφών μας με την οικογένειά μας, τους γείτονες και εκείνους που συναντούμε στην καθημερινή μας ζωή στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και αναψυχής».

Ο 81χρονος Πάπας επέλεξε την παγκόσμια ημέρα επικοινωνίας της Καθολικής Εκκλησίας, προκειμένου να ξεκινήσει ένα project που φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει την αμεσότητα επαφής των πιστών με το Βατικανό. Να περιμένουμε άραγε σύντομα και σελίδα στο Facebook;