Η Nikon Europe ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου φωτιστικού LED LD-1000 για το σύστημα φωτογραφικών μηχανών Nikon 1 και τις compact φωτογραφικές μηχανές COOLPIX, με στιλάτη εμφάνιση και εξαιρετική ευκολία χρήσης.


Nikon_LD_1000_AΜε στιλάτη εμφάνιση και εξαιρετική ευκολία χρήσης, το φορητό φωτιστικό προσφέρει αδιάλειπτη πηγή φωτός για κοντινές λήψεις ή βιντεοσκόπηση κινηματογραφικών σκηνών από κοντινή απόσταση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με και χωρίς τη φωτογραφική μηχανή και προσφέρει έναν απίστευτα εύκολο τρόπο για να κάνετε τις φωτογραφίες σας να ξεχωρίζουν. Χρησιμοποιήστε το φωτιστικό για να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, να απαλύνετε τις σκιασμένες περιοχές, να αντισταθμίσετε το κόντρα φως ή να προσθέσετε βάθος στα χρώματα. Όταν πρόκειται για βιντεοσκόπηση από κοντινή απόσταση, η μικρή και ελαφριά σχεδίαση το κάνουν ιδανικό για μεταφορά στο σημείο εργασίας.


Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής Προϊόντων συστήματος compact φωτογραφικών μηχανών Nikon 1 της Nikon Europe λέει: «Το φωτιστικό LED LD-1000 είναι το ιδανικό εργαλείο για την έκφραση της δημιουργικότητάς σας σε φωτογραφίες ή video που τραβιούνται από κοντινή απόσταση. Η ευελιξία του και το γεγονός ότι μπορείτε να δείτε τα εφέ του φωτισμού πριν τη λήψη διευκολύνει τους πειραματισμούς με τις σκιές και τα τονισμένα σημεία με αποτέλεσμα να δημιουργείτε εκείνη ακριβώς την εικόνα που θέλετε. Το στιλ και το compact μέγεθός του ταιριάζει απόλυτα με τα προϊόντα του συστήματος των φωτογραφικών μηχανών Nikon 1, ενώ μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και με τις φωτογραφικές μηχανές COOLPIX».


Ό,τι βλέπετε θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα
Χάρη στην πηγή αδιάλειπτου φωτός δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι τη στιγμή που θα φωτογραφίσετε για να δείτε εάν ο φωτισμός που σκεφτήκατε μπορεί όντως να εφαρμοστεί στη φωτογραφία. Σε αντίθεση με τη χρήση του φλας, ο φωτισμός από το φωτιστικό LED σας δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε τα εφέ του φωτισμού στην οθόνη LCD ή στο σκόπευτρο πριν από τη λήψη. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις σωστές ρυθμίσεις φλας και είναι εύκολο να προσαρμόσετε τη γωνία του φωτιστικού LED για να επιτύχετε το εφέ που θέλετε.


Ευελιξία
Η γωνία του φωτιστικού LED προσαρμόζεται εύκολα ακόμη κι όταν συνδέεται στη φωτογραφική μηχανή, αλλά και εκτός φωτογραφικής μηχανής μπορείτε να έχετε ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο του ύψους και της απόστασης του φωτός από το θέμα που τραβάτε. Προβάλετε το φως από κάτω και προσθέστε βάθος στα χρώματα του φυσικού περιβάλλοντος όταν φωτογραφίζετε εξωτερικούς χώρους ή πειραματιστείτε ελεύθερα για να φωτίσετε το πρόσωπο του θέματός σας. Το φωτιστικό LED αποτελεί πιο ήπια πηγή φωτός σε σύγκριση με το φλας και μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία όμορφων πορτραίτων, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ανθρώπων που δεν είναι συνηθισμένοι σε φωτογραφίσεις, γιατί δεν αποσπώνται και δεν ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους εξαιτίας του φλας. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αναζητάτε και να βρίσκετε ενδιαφέρουσες γωνίες φωτισμού προκειμένου να δημιουργήσετε τη λάμψη γύρω από το πρόσωπο κάποιου θέματος ή να αποτυπώσετε τα αινιγματικά βλέμματα.


Εύκολη χρήση
Η απίστευτη ευκολία χρήσης του φωτιστικού συνίσταται στο γεγονός ότι ο μηχανισμός του συνδέεται στην υποδοχή τριπόδου της φωτογραφικής μηχανής και μπορεί εύκολα να αποσυνδεθεί για χρήση εκτός της φωτογραφικής μηχανής. Ένας διακόπτης στο πίσω μέρος σάς επιτρέπει να ρυθμίζετε την ισχύ της ακτίνας σε «υψηλή» ή «χαμηλή» ή να την ενεργοποιείτε και να την απενεργοποιείτε. Επιπλέον, το φωτιστικό διαθέτει διαχυτήρα στο παράθυρο LED που συμβάλει στη δημιουργία απαλών, φυσικών σκιών και βοηθάει στη μείωση δυνατών αντανακλάσεων κατά τη φωτογράφιση λαμπερών θεμάτων.


Στιλ Nikon 1
Αυτό το κομψό και φορητό φωτιστικό LED συμπληρώνει ιδανικά τις φωτογραφικές μηχανές Nikon 1 και διατίθεται σε μαύρο ή λευκό χρώμα. Το φωτιστικό LD-1000 είναι συμβατό με οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή που διαθέτει υποδοχή τριπόδου και ταιριάζει ιδανικά με τις compact ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές COOLPIX.


Το LD-1000 συνοδεύεται από τη βάση στήριξης SK-1000 και δύο βίδες ασφάλισης LS-32 για σύνδεση στην υποδοχή τριπόδου της φωτογραφικής μηχανής.