Η Lufthansa εισάγει νέες υπηρεσίες επικοινωνίας & ψυχαγωγίας σε μεσαίων αποστάσεων δρομολόγια, όπως ψυχαγωγία μέσω ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi από προσωπικούς φορητούς υπολογιστές, tablet ή smartphones.


boardconnect-01Σύντομα η Lufthansa θα προσφέρει στους επιβάτες δρομολογίων μέσων αποστάσεων ένα ευρύ φάσμα κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, μουσικής, παιχνιδιών και ενημέρωσης. Οι επιβάτες, θα μπορούν πλέον να παραγγέλνουν τα προϊόντα που διατίθενται από το Lufthansa WorldShop μέσω του δωρεάν portal και εν πτήσει από το κάθισμά τους, για κατ’ οίκον παράδοση.


Οι προορισμοί του δικτύου της Lufthansa που θα απολαμβάνουν τη νέα υπηρεσία περιλαμβάνουν ενδεικτικά την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS ή ΚΑΚ), τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες αυτές, οι επιβάτες απλά συνδέονται μέσω Wi-Fi με τον server της καμπίνας από τον προσωπικό τους υπολογιστή, το tablet ή το έξυπνο κινητό τους. Μέσα στον επόμενο χρόνο, το ψυχαγωγικό αυτό σύστημα, που αναπτύχθηκε από τη Lufthansa Systems και υποστηρίζεται από τη BoardConnect, θα εγκατασταθεί σε 20 αεροσκάφη τύπου Airbus A321 της Lufthansa. Ήδη, κατά την περίοδο δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν την άνοιξη, το νέο ψυχαγωγικό σύστημα αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλές στους επιβάτες.


«Το επαναστατικό αυτό σύστημα προσφέρει στους επιβάτες μας ένα ευρύ φάσμα νέων ψυχαγωγικών και ενημερωτικών υπηρεσιών», δήλωσε ο Dr Reinhold Huber, Διευθυντής Προϊόντων και Marketing της Lufthansa German Airlines. «Πέραν της ψυχαγωγίας, ανοίγει νέες, συναρπαστικές προοπτικές για εξ’ ολοκλήρου καινούριες υπηρεσίες και διαδραστική επικοινωνία με τους πελάτες.» Αντίθετα με τα παραδοσιακά συστήματα, το BoardConnect δεν απαιτεί εγκατάσταση ειδικής και πολύπλοκης καλωδίωσης σε κάθε κάθισμα. Λειτουργεί με συμβατικό ασύρματο δίκτυο χρησιμοποιώντας την πρότυπη τεχνολογία, γεγονός που σημαίνει ότι το μόνο που χρειάστηκε να κάνει η Lufthansa Technik ήταν να εγκαταστήσει ορισμένα σημεία πρόσβασης εντός του αεροσκάφους.