Σύμφωνα με μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του, το Twitter σχεδιάζει την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο, αφού υπέβαλλε εμπιστευτικά τα σχετικά έντυπα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).


twitter02Πιο αναλυτικά, το πρώτο μήνυμα του Twitter ήταν: «Υποβάλλαμε εμπιστευτικά τα σχετικά έντυπα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC)…ενόψει μιας εισαγωγής στο Χρηματιστήριο», για να ακολουθήσει δεύτερο μήνυμα: «Τώρα επιστρέφουμε στη δουλειά».


H εισαγωγή του twitter στο χρηματιστήριο αναμενόταν εναγωνίως από τον κόσμο της τεχνολογίας, ειδικά μετά την αντίστοιχη κίνηση του Facebook το 2012. Η εταιρεία φαίνεται να προχωρά σε γενικότερο «άνοιγμα» όσον αφορά τον τομέα της διαφήμισης, καθώς τη Δευτέρα ανακοινώθηκε η αγορά του MoPub, που ειδικεύεται στο χώρο των διαφημίσεων για φορητές συσκευές.


Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γίνει πρόβλεψη σχετικά με το πόσο μεγάλη θα είναι η ζήτηση για τις μετοχές του twitter, αξίζει να σημειωθεί πως, στην περίπτωση του Facebook, παρά τις αρχικές θετικές αντιδράσεις των επενδυτών, η τιμή της μετοχής κινήθηκε χαμηλά μέχρι την ανάκαμψή της αυτό το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή η αξία του στο χρηματιστήριο ανέρχεται στα 108 δισ. δολάρια, ενώ η αντίστοιχη αξία του επαγγελματικού δικτύου Linkedin είναι 32 δισ.


Οι αντιδράσεις του κοινού του ίδιου του twitter απέναντι στην ανακοίνωση ήταν μεγάλης κλίμακας, καθώς, εντός μίας ώρας υπολογίζεται πως έγινε retweeted πάνω από 8.000 φορές.