Η LG κάνει τη διαφορά με τα δύο νέα μοντέλα της σειράς Monitor IPS 21:9 Ultrawide και επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της στην όλο και πιο δημοφιλή κατηγορία των monitor με την κινηματογραφική αναλογία 21:9.


LG_IPS_MONITOR_29EA73Η LG Electronics ανακοίνωσε την προσθήκη δυο νέων μοντέλων στη σειρά των monitor IPS 21:9 UltraWide — τα 29EA73 και 29MA73. Η αναλογία των διαστάσεων της οθόνης για κάθε μοντέλο είναι 21:9, γεγονός που επιτρέπει στο χρήστη να επεξεργάζεται ταυτόχρονα περισσότερα από ένα αρχεία, αλλά και να απολαμβάνει στο μέγιστο δυνατό βαθμό ταινίες και παιχνίδια. Η σειρά IPS 21:9 UltraWide διαθέτει, επίσης, μια σειρά από ακόμα περισσότερα εξαιρετικά χαρακτηριστικά τα οποία φέρνουν την ψυχαγωγία και το multitasking σε ένα άλλο επίπεδο.


«Η σειρά IPS 21:9 UltraWide της LG αντιπροσωπεύει μια τολμηρή πρόταση ανανέωσης της παραδοσιακής εικόνας που έχουμε για την οθόνη των υπολογιστών,» ανέφερε ο κ. Ζαφείρης Ψαραδέλλης, ISP Director, LG Electronics Hellas. «Οι οθόνες αυτές, χάρη στην τεχνολογία IPS και τις κινηματογραφικές αναλογίες, εκτός από απίστευτη ποιότητα εικόνας προσφέρουν και πολλές λειτουργίες που βοηθούν το χρήστη να αυξήσει την παραγωγικότητα του».


Με διαγώνιο 29 ιντσών, τα δύο νέα μόνιτορ IPS 21:9 UltraWide της LG δίνουν στο χρήστη το χώρο που χρειάζεται προκειμένου να έχει στην επιφάνεια εργασίας πολλά παράθυρα ταυτόχρονα ανοικτά, δυνατότητα που ταιριάζει απόλυτα με τις απαιτήσεις του σύγχρονου επαγγελματία. Η χρήσιμη λειτουργία 4-Screen Split ‘διαιρεί’ αυτόματα την οθόνη σε τέσσερα τμήματα, τα οποία ο χρήστης μπορεί με ευκολία να διαμορφώσει στην επιφάνεια εργασίας έτσι ώστε να έχει πετύχει το συνδυασμό που τον εξυπηρετεί καλύτερα. Η λειτουργία Dual Link-up βοηθά κι αυτή με τη σειρά της στην αύξηση της παραγωγικότητας, καθώς δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αποκτά πρόσβαση σε δύο εξωτερικές συσκευές μαζί, προκειμένου να βλέπει ταυτόχρονα τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτές.


Παράλληλα, οι οθόνες της LG, χάρη στην αναλογία 21:9, προσφέρουν μια πραγματικά κινηματογραφική αίσθηση θέασης, η οποία μπορεί να ενθουσιάσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό φίλο του κινηματογράφου. Τα προηγμένα αυτά monitor είναι, όμως, ιδανικά και για τους gamers, καθώς μπορούν να απολαύσουν τους καινούριους multiplayer τίτλους αξιοποιώντας το wide-format για ακόμη περισσότερη δράση και ψυχαγωγία.


Η σειρά UltraWide, λόγω της προηγμένης τεχνολογίας IPS, εξασφαλίζει ολοζώντανες εικόνες, ακριβέστατη αναπαραγωγή της χρωματικής παλέτας και εξαιρετικά μεγάλη γωνία θέασης. Οι ρυθμίσεις των χρωμάτων έχουν γίνει ήδη στο εργοστάσιο με ειδικό hardware, γεγονός που σημαίνει ότι ο κάτοχος ενός monitor LG IPS 21:9 UltraWide μπορεί να πετύχει με μεγάλη ευκολία τη βέλτιστη χρωματική ακρίβεια. Η ξεχωριστή ποιότητα εικόνας της συγκεκριμένης σειράς έχει αναγνωριστεί από πολλούς διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι έχουν απονείμει στις οθόνες IPS της LG μεγάλο αριθμό πιστοποιήσεων και βραβείων, όπως το γερμανικό Plus X Award.


Η σειρά UltraWide είναι συμβατή με υπολογιστές Mac και προσφέρει πολλές δυνατότητες σύνδεσης όπως, Mobile High-Definition Link (MHL), HDMI και DisplayPort. Έτσι, μια οθόνη UltraWide μετατρέπεται σε ένα ισχυρό κέντρο οικιακής ψυχαγωγίας, στο οποίο ο χρήστης θα μπορεί να μεταδίδει ή να κάνει mirror υλικό από μια σειρά διαφορετικές εξωτερικές συσκευές, όπως smartphones, tablets και laptops.


Το μοντέλο 29MA73 διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη τηλεόρασης, αλλά και τη νέα λειτουργία Extra View picture-in-picture, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει, μέσα από το παράθυρο Extra View, πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της τηλεόρασης, τα παιχνίδια του κινητού του ή άλλο υλικό, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί την αγαπημένη του τηλεοπτική σειρά. Επιπλέον, μέσω της λειτουργίας Extra View picture-in-picture, οι οθόνες LG IPS 21:9 UltraWide μπορούν, από την πρώτη στιγμή, να δώσουν στο χρήστη την αίσθηση της τεχνολογίας IPTV.


Τα μοντέλα 29EA73 και 29ΜΑ73 είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.