Η Kaspersky Lab ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του Kaspersky Internet Security – multi-device 2014 – ένα νέο προϊόν ασφάλειας που προσφέρει υψηλή προστασία για τις πιο δημοφιλείς συσκευές, ανεξαρτήτως λειτουργικού.


Kaspersky_Internet_Security_DevicesΗ νέα, προηγμένης τεχνολογίας λύση της εταιρείας προστατεύει τα Windows PC, τα Android smartphones και tablets αλλά και του υπολογιστές Mac, προσφέροντας ασφάλεια σε κάθε συνδυασμό αυτών των συσκευών εύκολα, με ένα μόνο κωδικό ενεργοποίησης (activation code).


Προστατεύοντας πολλές συσκευές ταυτόχρονα
Σύμφωνα με την έρευνα B2C Global Brand Tracker Survey της εταιρείας B2B International που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2013, το μέσο νοικοκυριό διαθέτει 4,5 συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο, το οποίο σημαίνει ότι η εποχή που μια οικογένεια είχε πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω ενός κοινού υπολογιστή desktop ή laptop φτάνει στο τέλος της. Όσο περισσότερες συσκευές αγοράζουν οι καταναλωτές, τόσο αυξάνεται η ταλαιπωρία τους καθώς πρέπει να συντηρούν και να αναβαθμίζουν όλες τις συσκευές τους. Με το Kaspersky Internet Security – multi-device 2014, οι χρήστες διαθέτουν έναν activation code για πολλές συσκευές και ένα start-date που κάνει ευκολότερη τη διαχείριση της ψηφιακής ζωής τους, με τις πολλές συσκευές.


Ο Alexander Erofeev, Chief Marketing Officer της Kaspersky Lab, δήλωσε: «Ο μέσος χρήστης δεν θα έπρεπε να αναγκάζεται να σπαταλά πολλές ώρες για να ψάξει, να αγοράσει και να εγκαταστήσει πολλά προϊόντα ασφάλειας σε κάθε μια από τις συσκευές του. Με το Kaspersky Internet Security – multi-device 2014, καταφέραμε να προσφέρουμε προστασία σε όλους τους υπολογιστές και τις φορητές συσκευές ενός χρήστη, εύκολα και απλά. Οι πελάτες μας μπορούν να αγοράσουν ένα προϊόν, να εγκαταστήσουν μία μόνο άδεια χρήσης σε όλους τους υπολογιστές και τις φορητές συσκευές τους και να συνεχίσουν τη μέρα τους με τη σιγουριά ότι πήραν τη σωστή απόφαση».


Τα smartphones και τα tablets έχουν γίνει το νέο βασικό εργαλείο για την περιήγηση στο διαδίκτυο, την επικοινωνία και την πραγματοποίηση αγορών αλλά – παρά τη δημοφιλία τους – πολλοί χρήστες επιμένουν να πιστεύουν ότι οι λύσεις διαδικτυακής ασφάλειας απαιτούνται κυρίως για τα PC. Μέχρι τώρα, περισσότερο από το 50% των χρηστών Android και πάνω από τον 60% των χρηστών Mac θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητο να προστατεύσουν τις συσκευές τους. Μπορεί οι συσκευές που χρησιμοποιούμε για να «σερφάρουμε» να έχουν γίνει μικρότερες σε μέγεθος, χρησιμοποιούνται όμως για να έχουμε πρόσβαση στο ίδιο Διαδίκτυο με αυτό στο οποίο μπαίνουν οι παραδοσιακοί υπολογιστές. Επομένως, αποτελούν και αυτές στόχους των ψηφιακών εγκληματιών. Οι υπολογιστές Mac, τα smartphones και τα tablets συχνά γίνονται στόχοι των ψηφιακών εγκληματιών που προσαρμόζουν κατάλληλα τις τακτικές και τους στόχους τους όταν εντοπίζουν νέες ευκαιρίες για να κλέψουν λεφτά.


Επιπλέον, υπάρχουν κοινές απειλές που θέτουν κινδύνους για τους χρήστες διαφορετικών συσκευών, ανεξάρτητα από το λειτουργικό τους σύστημα. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται το phishing και το spam. Οι τεχνολογίες anti-virus και anti-phishing που διαθέτει το Kaspersky Internet Security – multi-device αποκλείουν τα κακόβουλα και τα phishing links που στέλνονται μέσω των κοινωνικών δικτύων (Facebook, Twitter, κτλ.), των e-mail αλλα και με άλλους τρόπους. Παράλληλα, ενημερώνουν για τα ύποπτα links που περιλαμβάνονται στα γραπτά μηνύματα τα οποία στέλνονται στις φορητές συσκευές.


Το ενήλικο περιεχόμενο ανήκει και αυτό στις συνηθισμένες απειλές που αντιμετωπίζουν οι χρήστες πολλαπλών συσκευών. Τα παιδιά συχνά χρησιμοποιούν τις συσκευές των γονιών τους: παίζουν διάφορα παιχνίδια, «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο, επικοινωνούν μέσω των κοινωνικών δικτύων ή ακόμα προσπαθούν να αγοράσουν λογισμικό, προϊόντα και υπηρεσίες με τις πιστωτικές κάρτες των γονιών τους. Αυτή η εμπειρία των παιδιών στο διαδίκτυο μπορεί να βλάψει την ψυχολογία τους αλλά και να οδηγήσει σε προβλήματα απειλώντας την ασφάλεια των υπολογιστών αλλά και του οικογενειακού προϋπολογισμού. Η λειτουργία Γονικού Ελέγχου (Parental Control) που διαθέτει το Kaspersky Internet Security – multi-device 2014 για τους υπολογιστές Windows και Mac επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν τον τρόπο που τα παιδιά τους χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο – με αυτό το εργαλείο μπορούν να μπλοκάρουν ιστοσελίδες με ανεπιθύμητο περιεχόμενο, να περιορίσουν το χρόνο που ένα παιδί βρίσκεται στο Internet και να αποτέψουν τους νεαρούς χρήστες από το να δώσουν προσωπικές πληροφορίες.


Πολύ συχνά, οι ηλεκρονικές συσκευές χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές. Σήμερα, το 82% των χρηστών αγοράζει διάφορα προϊόντα στο Internet. Χάρη σε κάποιες τεχνολογίες που είναι ενσωματωμένες στο Kaspersky Internet Security – multi-device 2014, το web shopping μπορεί να είναι απόλυτα προστατευμένο. Οι τεχνολογίες Anti-Phishing για Windows, Android και Mac, το Security Keyboard για την εισαγωγή οικονομικών δεδομένων στα PC και στους υπολογιστές MAC και η τεχνολογία Safe Money for Windows προσφέρουν βελτιωμένη ασφάλεια για τη χρήση του online banking ή των συστημάτων πληρωμών όπως το PayPal, το WebMoney κ.ά., καθώς και για τις online αγορές.


Ο κ. Erofeev προσθέτει: «Το Kaspersky Internet Security – multi-device 2014 προσφέρει προστασία σε πραγματικό χρόνο απέναντι στις νέες και στις αναδυόμενες διαδικτυακές απειλές για όλες τις συσκευές του χρήστη που συνδέονται στο Internet. Επιπλέον, διαθέτει όλες τις καινοτόμες λειτουργίες που εγγυώνται ασφάλεια για μια από τις πολυπληθέστερες ομάδες χρηστών – αυτών που διαθέτουν Windows PC. Οι developers έχουν βελτιώσει τις υπάρχουσες τεχνολογίες και έχουν προσθέσει ολοκαίνουρια εργαλεία για να φτάσουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για πολλαπλές συσκευές».


Προστασία για τα Android Tablet και Smartphones
Οι φορητές συσκευές έχουν γίνει το βασικό εργαλείο περιήγησης στο διαδίκτυο για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και το λειτουργικό σύστημα Android είναι η πλατφόρμα που στοχοποιείται μακράν περισσότερο από τους ψηφιακούς εγκληματίες. Αυτό δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη από τη στιγμή που τα Android smartphones αντιστοιχούν στο 68% της αγοράς των smartphones. Για την ακρίβεια, περίπου το 99% του mobile malware που εντοπίστηκε από την Kaspersky Lab είναι σχεδιασμένο για συσκευές Android και ο όγκος του νέου mobile malware που εντοπίστηκε το 2012 – περισσότερα από 35.000 μοναδικά κομμάτια – ήταν έξι φορές μεγαλύτερος σε σχέση με το 2011. Ο ρυθμός της παραγωγής malware αυξάνεται, καθώς η Kaspersky Lab εντόπισε περισσότερα από 48.000 μοναδικά κομμάτια Android malware τους πρώτους έξι μήνες του 2013. Αυτή η τεράστια αύξηση αναδεικνύει μια ξεκάθαρη ανάγκη για υψηλή προστασία ενώ χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε συσκευή για πρόσβαση στο διαδίκτυο.


Προστασία για τα Mac
Καθώς το μερίδιο των υπολογιστών Mac στην παγκόσμια αγορά αυξάνεται, οι ψηφιακοί εγκληματίες έχουν ξεκινήσει να στοχοποιούν και αυτή την πλατφόρμα. Εκτός από τη μικρή αλλά αυξανόμενη ανησυχία για το κακόβουλο λογισμικό, τόσο οι χρήστες Mac όσο και οι χρήστες των PC είναι εξίσου ευάλωτοι στις απάτες phishing που χρησιμοποιούν πλαστές ιστοσελίδες για να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες. Με την προστασία που προσφέρει η Kaspersky Lab, οι χρήστες Mac είναι σίγουροι ότι απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη ψηφιακή ασφάλεια, χωρίς να επιβραδύνεται η απόδοση του υπολογιστή τους.


Προστασία για τα Windows PC
Το Kaspersky Internet Security – multi-device 2014 περιλαμβάνει την πλήρη προστασία που είναι διαθέσιμη στα νέα προϊόντα Kaspersky Internet Security 2014 και Kaspersky Anti-Virus 2014. Εξοπλισμένο με τις βραβευμένες βασικές τεχνολογίες των πιο δημοφιλών λύσεων της Kaspersky Lab, οι χρήστες των PC μπορούν να σερφάρουν, να πραγματοποιούν τραπεζικές συναλλαγές και αγορές στο διαδίκτυο απολαμβάνοντας την πιο εξελιγμένη προστασία από το κακόβουλο λογισμικό που κλέβει τα χρήματά τους αλλά και από άλλες ψηφιακές απειλές.