Σε συνάντηση του Προέδρου της ΖΤΕ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στις 10/10/2013 αναμένεται να επισφραγίσει το ενδιαφέρον των Κινέζων για σημαντικές επενδύσεις στην χώρα μας.


zte-logoΔεν αποκλείεται το ραντεβού του ερχόμενου μήνα να βγάλει μια ακόμη θετική είδηση που θα πιστωθεί στο «success story» της Ελλάδας ως δημοφιλούς επενδυτικού προορισμού, καθώς οι Κινέζοι της ZTE δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και στην δημιουργία μονάδας παραγωγής στη χώρα μας δεδομένου ότι επεξεργάζονται τουλάχιστον τρία συγκεκριμένα επενδυτικά projects.


Το πρώτο από αυτά, η δημιουργία κέντρου logistics στον Πειραιά έχει στην ουσία δρομολογηθεί και όπως ειπώθηκε στην συνάντηση που είχε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με τον αντιπρόεδρο Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της ΖTE Corporation, Chang XiaoWei, η επένδυση αναμένεται ότι θα ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2014.


To κέντρο αυτό αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τη διανομή των προϊόντων της κινεζικής εταιρείας τόσο στην Ελλάδα (σ.σ η ZTE είναι βασικός προμηθευτής του OTE, της Wind, της HOL και της Cyta) όσο κυρίως ευρύτερα στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη, όπως και στην περιοχή της Αφρικής. Σήμερα η ZTE χρησιμοποιεί ως διαμετακομιστικό κέντρο το λιμάνι του Ρότερνταμ στην Ολλανδία.