Η Mobile Technology, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος “Κ. Καραμανλής”, ανέλαβε την εγκατάσταση ολοκληρωμένης λύσης RFID.

Mobile TechnologyΗ πρωτοποριακή τεχνολογία ραδιοσυχνικής αναγνώρισης (RFID) αντικαθιστά το συμβατικό barcode και εξαλείφει τους περιορισμούς του, επιτρέποντας την απλούστευση των διαδικασιών και εξασφαλίζοντας τη μέγιστη αντικλεπτική προστασία. Τα συνήθη λάθη που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια τόσο της απογραφής, όσο και της καταχώρησης δεδομένων που αφορούν στο δανεισμό των βιβλίων, αντιμετωπίζονται δραστικά και με αυτό τον τρόπο εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος και χρήμα.

Επιπρόσθετα, η δυνατότητα των RFID tags να αποθηκεύουν σημαντικό εύρος δεδομένων βελτιστοποιεί τις υπηρεσίες που παρέχει η Βιβλιοθήκη στους φορείς και επιστήμονες που επιθυμούν να κάνουν χρήση του σπάνιου αρχείου της.

Τα παραπάνω υποστηρίζονται επιτυχώς από την custom εφαρμογή «γέφυρας δεδομένων» που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Mobile Technology και συνδέεται με το λογισμικό αυτοματισμού βιβλιοθηκών Horizon, το οποίο χρησιμοποιείται από το Ίδρυμα Κ. Καραμανλή.

Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες βιβλιοθήκες ελληνικών ιδρυμάτων που εφαρμόζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, συμβαδίζοντας με τις διεθνείς τεχνολογικές εξελίξεις και τα αντίστοιχα Ιδρύματα στο εξωτερικό.

Η Mobile Technology συγκαταλέγεται στις ελάχιστες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής που διαθέτουν την τεχνογνωσία -σε επίπεδο σχεδιασμού και τεχνικής υποστήριξης έργων- που βασίζονται στην τεχνολογία RFID, καθώς επενδύει συστηματικά στην έρευνα και στις καινοτόμες τεχνολογίες.