Στο πλαίσιο της IFA 2013, η LG παρουσιάζει μια σειρά από έξυπνες οικιακές συσκευές, οι οποίες προσφέρουν καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη ευκολία, με ένα απλό άγγιγμα του smartphone στο σύμβολο NFC Tag-on.


LG_Logo_whiteΠιο αναλυτικά, με ένα απλό άγγιγμα του smartphone στο σύμβολο NFC Tag-on που βρίσκεται πάνω σε κάθε μία από τις έξυπνες συσκευές της LG, ο χρήστης μπορεί, χάρη στην τεχνολογία Smart Control, να ελέγχει εύκολα το ψυγείο, το πλυντήριο, τη ρομποτική ηλεκτρική σκούπα ή το φούρνο, αλλά και να παρακολουθεί τη λειτουργία τους από απόσταση.


«Στη φετινή IFA, η LG θα επιδείξει τις πιο προηγμένες και ευέλικτες για τον καταναλωτή έξυπνες οικιακές συσκευές,» δήλωσε ο κ. Seong-jin Jo, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, LG Electronics Home Appliance Company. «Οι αναβαθμισμένες, έξυπνες τεχνολογίες της LG δίνουν στο χρήστη τη δυνατότητα να ελέγχει τις συσκευές του σπιτιού του, από οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκεται. Έτσι, θα μπορεί να ξεκινήσει το πλύσιμο των ρούχων το απόγευμα, ενώ θα βρίσκεται στο δρόμο από το γραφείο προς το σπίτι, ώστε τα πλυμένα ρούχα να μην μείνουν βρεγμένα ολόκληρη τη μέρα στο εσωτερικό του κάδου. Μπορεί, επίσης, να ζητήσει από τη ρομποτική σκούπα να καθαρίσει το δωμάτιο των ξένων, ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει κάποιους αναπάντεχους επισκέπτες, ή να ζητήσει από το ψυγείο τον κατάλογο με τα προϊόντα που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης. Η προηγμένη συνδεσιμότητα των συσκευών (device-to-device) προσφέρει στο χρήστη απίστευτη ευκολία, καθώς είναι σε θέση, για παράδειγμα, να ελέγχει τις συσκευές του σπιτιού μέσα από την TV κι ενώ παρακολουθεί την αγαπημένη του εκπομπή. Πρόκειται για ένα έξυπνο σπίτι, φτιαγμένο για όσους θέλουν έναν απόλυτα έξυπνο τρόπο ζωής».


Η LG διαχωρίζει τις έξυπνες συσκευές της στη βάση δύο ομάδων διαφορετικών τεχνολογιών, οι οποίες όμως λειτουργούν συμπληρωματικά η μία προς την άλλη. Οι τέσσερις βασικές τεχνολογίες (Core Technologies) της LG – Inverter Linear Compressor, Inverter Direct Drive, KOMPRESSOR™ και Lightwave – εξασφαλίζουν εξαιρετικές επιδόσεις και οικονομία, ενώ παράλληλα οι πρωτοποριακές έξυπνες τεχνολογίες LG – Smart Manager, Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt και Smart Grid Ready – προσφέρουν στο χρήστη ακόμη μεγαλύτερη άνεση και ευκολία.


Ένα έξυπνο ψυγείο φέρνει την επανάσταση στη διαχείριση τροφίμων
Βασισμένο στην τεχνολογία Inverter Linear Compressor της LG, το έξυπνο ψυγείο έρχεται εξοπλισμένο με μια σειρά από έξυπνες λειτουργίες. Πρώτη απ’ όλες η λειτουργία Smart Manager, μια τεχνολογία που μετατρέπει το ψυγείο σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης τροφίμων. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την οθόνη LCD του ψυγείου ή το smartphone του προκειμένου να ελέγξει τι υπάρχει μέσα, χωρίς να ανοίξει την πόρτα. Με το Smart Manager’s Freshness Tracker, μπορεί να εισάγει διάφορα τρόφιμα και να ελέγξει την ημερομηνία λήξης τους. Επιπλέον, μπορεί να προτείνει συγκεκριμένες συνταγές, βάσει των υλικών που υπάρχουν διαθέσιμα στο ψυγείο.


Η λειτουργία Smart Access επιτρέπει στο χρήστη όπου και αν βρίσκεται να παρακολουθεί την κατάσταση λειτουργίας των οικιακών συσκευών LG. Έτσι, αντί να πρέπει να θυμηθεί να πάρει μαζί του τη λίστα με τα ψώνια, ο κάτοχος ενός έξυπνου ψυγείου LG μπορεί απλά να ενημερωθεί για το περιεχόμενό του τη στιγμή που βρίσκεται στο σουπερμάρκετ, μέσω της iOS ή Android συσκευής τους και της εφαρμογής LG Smart Refrigerator.


Το Smart Shopping είναι μια ακόμη καινούρια λειτουργία του Smart Manager η οποία επιτρέπει στο χρήστη να κάνει τα ψώνια του online, κατευθείαν από την οθόνη LCD του ψυγείου. Η αγορά μπορεί να γίνεται αυτόματα όταν μειώνεται το απόθεμα σε κάποιο είδος ή χειροκίνητα, κατ’ επιλογή του χρήστη. Με το Smart Shopping μειώνεται η ανάγκη μετάβασης στο σουπερμάρκετ, με προφανή οφέλη σε χρόνο, κόστος μετακίνησης και εξυπηρέτηση.


Η λειτουργία Health Manager1, μία αποκλειστικότητα της LG, συστήνει μεμονωμένες συνταγές, καθώς και ημερήσιο ή εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής, με βάση το προσωπικό προφίλ του χρήστη. Η ηλικία, το φύλο, το ύψος και το βάρος του χρήστη εισάγονται σε μία βάση δεδομένων, μαζί με άλλες πληροφορίες, όπως πιθανές αλλεργίες, ώστε να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο πλάνο διατροφής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του συγκεκριμένου προσώπου.


Μετά από μια εντυπωσιακή αναβάθμιση, η λειτουργία LG Smart Diagnosis™ επιτρέπει στις έξυπνες συσκευές LG να κάνουν από μόνες του καλύτερη διάγνωση κάποιου πιθανού προβλήματος και να ενημερώνουν τον χρήστη σχετικά. Μέσω Wi-Fi, NFC tagging και ηχητικών ειδοποιήσεων (alerts), o χρήστης μαθαίνει γρήγορα οποιοδήποτε θέμα αφορά τη συσκευή του όπως, γεγονός που τον βοηθά να αποφύγει το κόστος κλήσεων στο κέντρο εξυπηρέτησης αλλά και μιας επίσκεψης τεχνικού.


Το έξυπνο ψυγείο της LG είναι, επίσης, Smart Grid Ready, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να προσαρμόζει αυτόματα τη θερμοκρασία και τις άλλες παραμέτρους λειτουργίας ώστε να φτιάξει ένα πλάνο εξοικονόμησης ενέργειας. Το έξυπνο ψυγείο της LG διαθέτει, επίσης, λειτουργίες όπως το Delay Defrost, η οποία μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, ενώ είναι σε θέση να προτείνει συγκεκριμένες συνταγές με βάση τα υλικά που υπάρχουν ήδη στο εσωτερικό του, και μάλιστα αντί για τις συνηθισμένες βήμα-βήμα οδηγίες παρασκευής μέσω προβολής video στην οθόνη του.


Ένα έξυπνο πλυντήριο με λειτουργία Wi-Fi/NFC Tag Smart Diagnosis™
Το έξυπνο πλυντήριο της LG διαθέτει τις λειτουργίες Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt και Smart Grid Ready. Μέσω Wi-Fi, NFC tagging και ηχητικών ειδοποιήσεων, η λειτουργία LG Smart Diagnosis™ ενημερώνει το χρήστη για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα, ενώ το Smart Adapt επιτρέπει στο χρήστη να ενημερωθεί για συγκεκριμένους τρόπους πλυσίματος — όπως το πλύσιμο των ρούχων για μωρά — μέσα από το smartphone ή την LCD οθόνη του πλυντηρίου. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση λειτουργίας του πλυντηρίου μέσω του smartphone ή της LG smart TV.


Με το Smart Access ο χρήστης μπορεί να επικοινωνεί με τη συσκευή από όπου κι αν βρίσκεται. Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχεί πλέον όταν φεύγει από το σπίτι και αφήνει το πλυντήριο σε λειτουργία, καθώς χάρη στο Smart Access είναι σε θέση να παρακολουθεί τη λειτουργία του ασύρματα. Όλες οι ρυθμίσεις εμφανίζονται υπό τη μορφή pop-up μηνυμάτων στο smartphone ή την LG smart TV του χρήστη, ο οποίος μπορεί να τις αλλάζει αλλά και να ενημερώνεται για το πότε ολοκληρώθηκε το πλύσιμο ή το στέγνωμα των ρούχων του. Η λειτουργία Washing Coach υποδεικνύει στο χρήστη πόσο απορρυπαντικό είναι απαραίτητο για κάθε τύπο πλυσίματος και τον ειδοποιεί όταν πρέπει να καθαριστεί ο κάδος. Μια ιδανική λειτουργία για τον άπειρο χρήστη, το One Touch Washing, απλοποιεί τη διαδικασία πλυσίματος και του δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει το είδος των ρούχων που θέλει να πλύνει, μέσω ενός smartphone app. Στη συνέχεια, μέσω NFC, το πλυντήριο της LG ρυθμίζει αυτόματα τις παραμέτρους λειτουργίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Ένας έξυπνος φούρνος, για ακόμη πιο έξυπνο μαγείρεμα
Ο έξυπνος φούρνος LG Smart Oven διαθέτει τις λειτουργίες Smart Access, Smart Adapt και Smart Diagnosis™, οι οποίες προσφέρουν εντελώς νέες δυνατότητες έξυπνου μαγειρέματος. Χάρη στη σύνδεση WiFi, ο ερασιτέχνης chef μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση λειτουργίας της συσκευής, να ψάχνει συνταγές και να φτιάχνει τους δικούς του κύκλους ψησίματος. Αλλά ακόμη και χωρίς WiFi, ο χρήστης μπορεί να αξιοποιεί την τεχνολογία NFC προκειμένου να προγραμματίσει το φούρνο να εκτελέσει κάποια συγκεκριμένη συνταγή ή να κάνει διάγνωση ενός πιθανού προβλήματος μέσω κινητού. Κι ενώ σε μια τυπική διαδικασία ο χρήστης επιλέγει τη λειτουργία, τη θερμοκρασία και το χρόνο παρασκευής, στην περίπτωση του έξυπνου φούρνου LG, η λειτουργία One Touch Cooking απλοποιεί τα πράγματα, αναλαμβάνοντας όλες τις ρυθμίσεις μετά από ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη του smartphone. Κι επειδή σε πολλά σπίτια, η κουζίνα βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο από το καθιστικό, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί την αγαπημένη του εκπομπή και να ειδοποιηθεί στην οθόνη της LG smart TV μόλις το φαγητό είναι έτοιμο.


Smart HOM-BOT: Πολλά περισσότερα από μια απλή ηλεκτρική σκούπα
Tέλος, υπάρχει και το Smart HOM-BOT SQUARE, μια πανέξυπνη ρομποτική σκούπα με έξυπνες λειτουργίες που της επιτρέπουν να θυμάται τους χώρους που έχει ήδη καθαρίσει, και παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να ελέγχει τη λειτουργία της από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού.