O Steve Ballmer, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft αποφάσισε να αποσυρθεί από την θέση του μέσα στους επόμενους 12 μήνες, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από ένα email που έστειλε στο προσωπικό της εταιρείας.


O Στ. Μπάλμερ, CEO της Microsoft

O Στ. Μπάλμερ, CEO της Microsoft

«Δεν υπάρχει ποτέ η κατάλληλη στιγμή για αυτού του είδους την αλλαγή, αλλά τώρα είναι η σωστή στιγμή», αναφέρει ο Ballmer. «Ξεκινήσαμε μια νέα στρατηγική με μια νέα οργάνωση και έχουμε μια εκπληκτική ομάδα διοίκησης. Χρειαζόμαστε έναν CEO που θα είναι εδώ μακροπρόθεσμα για αυτή τη νέα κατεύθυνση».


«Το Συμβούλιο δεσμεύεται για την αποτελεσματική μετάβαση της Microsoft σε μια επιτυχημένη εταιρεία συσκευών και υπηρεσιών», δήλωσε ο Thompson. «Καθώς συνεχίζεται αυτή η δουλειά επικεντρωνόμαστε στην επιλογή ενός νέου CEO για να εργαστεί με την ομάδα διοίκησης και να χαράξει την πορεία της εταιρείας φέρνοντας εις πέρας τους στόχους σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική βιομηχανία».


«Ως μέλος της επιτροπής διαδοχής θα εργαστώ στενά με άλλα μέλη του Συμβουλίου για την εύρεση ενός νέου CEO», δήλωσε ο Bill Gates. «Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Steve σε αυτόν τον ρόλο μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο νέος CEO».