Οι τρεις μεγαλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Γερμανία, ανακοίνωσαν την έναρξη συνεργασία για να κάνουν ασφαλέστερα τα μηνύματα που ανταλλάσσονται μέσα από τα δίκτυά τους.


deutsche_telecomΗ συνεργασία των Deutsche Telekom, GMX και Web.de για ασφαλή ηλεκτρονικά μηνύματα είναι αποτέλεσμα των ανησυχιών που εξέφραζαν οι χρήστες μετά τις αποκαλύψεις για τις αμερικανικές παρακολουθήσεις.


Οι Deutsche Telekom, GMX, Web.de – οι τελευταίες δύο θυγατρικές της γερμανικής United Internet– πρόκειται στο εξής να κρυπτογραφούν αυτόματα όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα που θα κυκλοφορούν μεταξύ τους. Αυτό θα ισχύει όχι μόνον για το περιεχόμενο των μηνυμάτων, αλλά και την ταυτότητα του αποστολέα και του αποδέκτη, όπως και των συνημμένων. Οι διευθύνσεις t-online.de (Deutsche Telekom), web.de, και gmx.de, καλύπτουν τα δύο τρίτα των ιδιωτικών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούνται στη Γερμανία και αριθμητικά ξεπερνούν τα 50 εκατ., ανακοίνωσαν οι δύο μεγάλοι όμιλοι. Οι άλλοι πάροχοι που χρησιμοποιούνται κυρίως στη Γερμανία είναι οι αμερικανικές εταιρίες Google και Yahoo!.


Υπό το φως των αποκαλύψεων σχετικά με τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι χρήστες «έχουν ανησυχήσει έντονα» για το απόρρητο των επικοινωνιών τους, εξήγησε ο Ρενέ Όμπερμαν επικεφαλής της Deutsche Telekom, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο για την παρουσίαση του προγράμματος συνεργασίας αυτού, υπό την ονομασία E-mail made in Germany.