Τα αεροδρόμια του Μονάχου και της Κοπεγχάγης θα εφαρμόσουν τις λύσεις Airport Sequence Manager και Airport Fixed Resource Optimiser, της Amadeus κατά τη διάρκεια του 2013 και 2014 αντίστοιχα.


Amadeus HellasΗ Amadeus, ανακοίνωσε ότι πρόσφατα κατέληξε σε συμφωνία με τα αεροδρόμια του Μονάχου και της Κοπεγχάγης για την κοινή συνεργασία των τριών για την ανάπτυξη και εφαρμογή δύο νέων τεχνολογικών λύσεων για αεροδρόμια. Τα προϊόντα – Airport Sequence Manager και Airport Fixed Resource Optimiser – θα αποτελέσουν μέρος της νέας σουίτας λύσεων της εταιρείας για αεροδρόμια.


Σε συνεργασία με το αεροδρόμιο του Μονάχου, ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης με περίπου 400.000 μετακινήσεις αεροσκαφών το 2012, η Amadeus θα λανσάρει το Airport Sequence Manager. Η λύση βελτιστοποιεί τη σειρά αναχώρησης πτήσεων στον διάδρομο απογείωσης και παρέχει ενημέρωση για όλους τους συμμετέχοντες στις αεροπορικές λειτουργίες. Με αυτό τον τρόπο, ακριβή δεδομένα, βελτιωμένη προβλεψιμότητα και έγκαιρη απόδοση είναι εξασφαλισμένα, ακόμη και σε δυσμενείς συνθήκες. Το Airport Sequence Manager επεκτείνει τις υπάρχουσες δυνατότητες του αεροδρομίου και μειώνει την απώλεια slots με μια βελτιωμένη αλληλουχία αναχωρήσεων. Η αρνητική επίδραση των δυσμενών συνθηκών στο σχεδιασμό αναχώρησης πτήσεων μειώνεται, ειδικότερα κατά τις διαδικασίες αποπάγωσης. Το Sequence Manager είναι ο πυρήνας του Airport Collaborative Decision Making (A-CDM), μια πρωτοβουλίας της βιομηχανίας που αποσκοπεί στη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας όλων των εμπλεκόμενων μερών του αεροδρομίου, εστιάζοντας στις διαδικασίες προετοιμασίας του αεροσκάφους και στις διαδικασίες αναχώρησης των αεροσκαφών πριν την αναχώρηση.


Στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, το κυριότερο αεροδρόμιο της Σκανδιναβίας, η Amadeus θα αναπτύξει το Airport Fixed Resource Optimiser. Αυτή η λύση έχει σχεδιαστεί για να ορίσει την καλύτερη δυνατή διοχέτευση πόρων σε σχέση με τον προγραμματισμό πτήσεων και χαρακτηριστικά βασισμένα στους στόχους των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των επιβατών. Όσον αφορά στο σχεδιασμό, η λύση βελτιώνει την αξιοποίηση δομής μέσα από μια βελτιστοποιημένη χρήση των stands και των gates που οδηγούν σε μείωση του κόστους. Από πλευράς λειτουργιών, η λύση επιτρέπει μια βελτιωμένη ταξιδιωτική εμπειρία για τον επιβάτη και την αεροπορική εταιρεία με γρηγορότερη διαδικασία προετοιμασίας του αεροσκάφους ή μια ευκολότερη και γρηγορότερη διαδικασία μετεπιβίβασης, εξαλείφοντας το ρίσκο των καθυστερήσεων.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Amadeus και τα προϊόντα για τα αεροδρόμια, επισκεφτείτε το www.amadeus.com/airports.