Η NetApp πρώτη στη λίστα του περιοδικού Fortune με τις αμερικανικές επιχειρήσεις που προσφέρουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

NetAppΣτο Top 100 για το 2009 που θα δημοσιευθεί στις 2 Φεβρουαρίου, η Google έχει πέσει στην τέταρτη θέση, παρά το γεγονός πως φημίζεται για τις παροχές προς τους υπαλλήλους της και το φιλικό περιβάλλον εργασίας. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η μεσιτική εταιρεία Edward Jones και στη δεύτερη η συμβουλευτική εταιρεία Boston Consulting.

Η πτώση της μεγάλης μηχανής αναζήτησης ίσως συνδέεται με τις πρόσφατες απολύσεις συμβασιούχων εργαζόμενων και τις περικοπές παροχών όπως τα δωρεάν απογευματικά σνακ και την ετήσια εκδρομή για σκι, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η εταιρεία συνεχίζει ωστόσο να δέχεται κάθε χρόνο 770.000 αιτήσεις εργασίας!

H NetApp Inc. (πρώην Network Appliance), ιδρύθηκε το 1992 στο Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνια και ειδικεύεται στα συστήματα αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων. Η εταιρεία πληροφορικής αποζημιώνει χρηματικά την εθελοντική εργασία, προσφέρει επίδομα για την υιοθεσία παιδιών και καλύπτει τα ιατρικά έξοδα για συγγενείς των υπαλλήλων της που πάσχουν από αυτισμό. Παράλληλα, φημίζεται για την πολιτική ίσης μεταχείρισης που επιφυλάσσει στους εργαζομένους της.

Άλλες εταιρείες τεχνολογίας που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι η κατασκευάστρια δικτυακού εξοπλισμού Cisco (6η θέση) και η Adobe (11η θέση).

Τη λίστα συντάσσει για λογαριασμό του Fortune το «Ινστιτούτο Θαυμάσιου Εργασιακού Περιβάλλοντος» (Great Place to Work Institute) το οποίο εξέτασε στοιχεία 81.000 εργαζομένων σε 353 αμερικανικές εταιρείες.