Το Samsung Galaxy Gear, το smartwatch της κορεάτικης εταιρείας αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση IFA 2013 που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο, στις 4 Σεπτεμβρίου.


Samsung_smartwatchΣύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα το Samsung Galaxy Gear θα χρησιμοποιεί οθόνη AMOLED 2.5 ιντσών με διπύρηνο επεξεργαστή Samsung Exynos 4212 χρονισμένο στο 1,5 GHz, 1 GB μνήμη RAM, κάμερα, Bluetooth 4.0 και NFC.


Επιπλέον χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ηχεία και accelerometer για την μουσική απόλαυση και καταγραφή διαφόρων κινήσεων. Φυσικά το λειτουργικό υπεύθυνο για την λειτουργία του ρολογιού θα είναι το Android. Οι εκδόσεις που έχουν δοκιμαστεί μέχρι σήμερα είναι Android 4.1 και Android 4.2.


Φαίνεται ότι το Samsung Galaxy Gear θα επικοινωνεί και θα λειτουργεί μόνο με Samsung smartphones και πιο συγκεκριμένα Samsung Galaxy smartphones. Λέγεται επίσης ότι η εφαρμογή που θα χρειάζεται για την επικοινωνία του Samsung Galaxy Gear και την λειτουργία με το smartphone θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσα από το Samsung App Store.