Η Yahoo εξαγόρασε της Qwiki, εταιρείας ανάπτυξης μιας εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν αυτόματα ταινίες μικρού μήκους αξιοποιώντας εικόνες, βίντεο και μουσικά αποσπάσματα.


yahooΠιο αναλυτικά, μετά την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Tumblr και πλήθος άλλων εταιρειών, προχώρησε στην εξαγορά της Qwiki, της εταιρείας ανάπτυξης μιας εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν αυτόματα ταινίες μικρού μήκους αξιοποιώντας εικόνες, βίντεο και μουσικά αποσπάσματα που έχουν ήδη στο τηλέφωνό τους. Στο βίντεο επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους τα ανταγωνιστικά Instagram και Twitter (Vine), υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπουν πλέον την δημοσίευση βίντεο 15” ή 6” αντίστοιχα.


Η Yahoo δεν ανακοίνωσε το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτηση της Qwiki. Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, το κόστος κυμάνθηκε από 40 έως 50 εκατομμύρια δολάρια. Από τον Ιούλιο του 2012, οπότε το «τιμόνι» της Yahoo ανέλαβε το πρώην στέλεχος της Google, Μαρίσα Μάγερ, η εταιρεία ακολουθεί επιθετική πολιτική, εξαγοράζοντας εφαρμογές για «έξυπνα» κινητά και υπολογιστές-ταμπλέτες.