Παίκτες δημοφιλών τίτλων παιχνιδιών όπως τα Assassin’s Creed, Just Dance, Splinter Cell και Far Cry ήταν τα θύματα της υποκλοπής username, κρυπτογραφημένων password και διευθύνσεων e-mail.


assassinscreed27_2Η Ubisoft εξέδωσε ανακοίνωση για το χάκεμα ενός από τους δικτυακούς της τόπους και την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα παροχής των υπηρεσιών της online. H εταιρεία αποκάλυψε ότι είχε 58 εκατομμύρια χρήστες στις βάσεις δεδομένων της την ώρα της επίθεσης, και φρόντισε να διαβεβαιώσει, προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν έχουν κλαπεί στοιχεία πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.


Η Ubisoft παροτρύνει τους χρήστες να αλλάξουν κωδικού εισόδου όχι μόνο στις δικές της διαδικτυακές υπηρεσίες αλλά και σε όποιες άλλες χρησιμοποιούν τα ίδια στοιχεία εισόδου οι χρήστες -μια πρακτική που μεγεθύνει εκθετικά τις απώλειες ενός χτυπήματος για κάθε θύμα.


Τον Απρίλιο του 2011 έγινε υποκλοπή στοιχείων χρέωσης, ονοματεπώνυμα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις και e-mail για «κάποιους χρήστες των υπηρεσιών Playstation Network» που αριθμούσε τότε 77 εκατομμύρια σε 59 χώρες. Το γραφείο του Βρετανού επιτρόπου για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων επέβαλλε τον Ιανουάριο του 2013 πρόστιμο 250.000 λίρες Αγγλίας (περίπου 295.000 ευρώ) στην Sony Computer Entertainment για παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας.