Ο Όμιλος εταιρειών Mellon ανακοίνωσε τη συνεργασία της θυγατρικής του χρηματοπιστωτικού ομίλου της UniCredit στην Ουκρανία, PJSC «Ukrsotsbank», με την εταιρεία του ομίλου Mellon Ukraine.


mellon_groupΗ συνεργασία αφορά τη λύση λογισμικού Integrated Currency Manager της Fiserv που σχετίζεται με την βελτιστοποίηση των επιπέδων του χρηματικού αποθέματος στο δίκτυό της αλλά και να μειώσει το κόστος διακίνησής του από και προς καταστήματα και ΑΤΜ.


«Επιλέξαμε τη λύση της Mellon επειδή ανταποκρίνεται απόλυτα στις μοναδικές απαιτήσεις μας» σχολίασε ο Valeriy Lapin, Professional, Self-Service Management, UniCredit Bank. «Έχουμε ήδη καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε το συνολικό κόστος διαχείρισης χρηματικού στα ATM και θεωρούμε ότι με την πλήρη εφαρμογή του Fiserv Integrated Currency Manager, θα είμαστε σε θέση να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μέγιστη διαθεσιμότητα μετρητών για τους πελάτες μας. Επίσης, η προηγμένη διαχείριση πληροφοριών που επιτρέπει η λύση, θα συμβάλλει να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την απόδοση και να μειώσουμε τα κόστη μας».


To Fiserv Integrated Currency Manager είναι μία web-based λύση βελτιστοποίησης της διαχείρισης χρηματικού αποθέματος, το οποίο αυτοματοποιεί και παράγει ακριβείς προβλέψεις για ανάγκες σε μετρητά για πολλαπλά σημεία συναλλαγής, όπως ATMs, APS, καταστήματα, χρηματοκιβώτια και προμηθευτές. Συνδυάζει σύνθετα μοντέλα προβλέψεων με ιστορικές τάσεις για την αποφυγή εξάντλησης του χρηματικού και τη μείωση κοστοβόρων έκτακτων ανεφοδιασμών των σημείων συναλλγής. Επίσης, βοηθά να οργανώνεται αποτελεσματικότερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια η διαδικασία μεταφοράς χρημάτων. Μέσω έγκυρων προβλέψεων, η λύση ελαχιστοποιεί το πλεονάζον χρηματικό, αυξάνει τη διαθεσιμότητα των κεφαλαίων για την πραγματοποίηση επενδύσεων και διασφαλίζει ότι τα σημεία ανάληψης μετρητών παραμένουν επαρκώς εφοδιασμένα.


«Η επιτυχημένη εγκατάσταση του Integrated Currency Manager για λογαριασμό της PJSC ‘Ukrsotsbank’, αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στη συνεργασία μας με την Fiserv, και υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να επιτύχουν μεγαλύτερη λειτουργική απόδοση, κερδοφορία και μείωση κόστους», δήλωσε ο Παναγιώτης Βλάχος, Γενικός Διευθυντής της Mellon Ukraine.


Η συνεργασία αυτή στηρίζεται στην εξειδίκευση που διαθέτει η Mellon για τις λύσεις της Fiserv στην περιοχή. Πέρυσι, η Mellon ανακοίνωσε την συνεργασία της με την First Ukrainian International Bank (FUIB) για τη διαχείριση του χρηματικού σε όλο το δίκτυo της τράπεζας.