Οι εταιρείες Sony και Panasonic έχουν αναπτύξει ένα νέ format ψηφιακής αποθήκευσης, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα κυκλοφορίας οπτικών δίσκων με χωρητικότητα 500 GB.


sony_panasonic_500gb_dvdΟι δίσκοι, που θα είναι ανθεκτικοί σε νερό και σκόνη, αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά το 2015. Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, θα δώσουν τη δυνατότητα να διαφυλαχθούν για τις επόμενες γενιές πολύτιμα ψηφιακά δεδομένα.


Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται πως πρωταρχικοί πελάτες για το νέο format θα είναι οργανισμοί και επιχειρήσεις που χρειάζεται να αποθηκεύουν αρχεία για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τα οποία χρησιμοποιούν σχετικά σπάνια.


Παρόλο που δεν γίνεται καμία νύξη για την κυκλοφορία οικιακών συσκευών αναπαραγωγής συμβατών με αυτό το φορμά, πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα λυνόταν έναν σημαντικό τεχνικό εμπόδιο για τη διάδοση των τηλεοράσεων υπερυψηλής ευκρίνειας (Ultra HD). Κι αυτό γιατί, με τετραπλάσια ανάλυση από το Full HD υλικό, τα βίντεο υπερυψηλής ευκρίνειας έχουν πολύ μεγάλο μέγεθος.