Tο εποπτικό συμβούλιο της Siemens αποφάσισε να παύσει τον Π.Λέσερ από τα καθήκοντά του ως Διευθύνοντα Συμβούλου, λόγω μείωσης των κερδών και της πτώσης της μετοχής της εταιρείας.


siemens_loescherΟ Λέσερ κατάφερε να οδηγήσει τη Siemens με επιτυχία μακριά από το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων που έθεσε τον κολοσσό σε μεγάλη δοκιμασία. Ωστόσο, σε αυτά καθαυτά τα καθήκοντά του έκανε ατυχείς επιλογές όπως η εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Dade Behring με προϊόντα ιατρικής τεχνολογίας ή της ισραηλινής εταιρείας ηλιακής ενέργειας Solel.


Η επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Στην ημερήσια διάταξη είχαν μπει θέματα που αφορούν το μέλλον της εταιρείας, αλλά από χθες βράδυ έγινε σαφές ότι η συνεδρίαση της Τετάρτης θα έχει ιστορική σημασία. Ο Πέτερ Λέσερ φαίνεται ότι ανήκει στο παρελθόν μετά από έξι χρόνια στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.


Ο νέος ισχυρός άνδρας της Siemens λέγεται Τζόε Κέζερ, είναι γέννημα – θρέμμα της εταιρείας και αναμένεται να γίνει ο 15ος επικεφαλής της στα 166 χρόνια ζωής της. Εδώ και μήνες ο Κέζερ προσπαθούσε να περάσει το μήνυμα στον προϊστάμενό του ότι δεν φτάνει η πολιτική λιτότητας για να πάει μπροστά η εταιρεία, αλλά ότι χρειάζεται να δώσει κατευθύνσεις και να εξηγήσει στο προσωπικό πού βρίσκονται οι μελλοντικές αγορές για την ανάπτυξη της εταιρείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Λέσερ χρεώνεται η καθίζηση των κερδών και η πτώση της μετοχής της Siemens.