Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των Webinars που πραγματοποίησε στις 12 και 23 Ιουλίου, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).


1305716703_sepeΤην Παρασκευή 12 Ιουλίου σε συνεργασία με τον ΣΕΠΒΕ (Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος) και την iKnowHow ΑΕ, πραγματοποιήθηκε το Webinar με θέμα: “On the Development of a System for the Production of World’s First Micro Ball Grid Array (μBGA) Spheres”, στο πλαίσιο του έργου “A Novel System for the Production of World’s First Ultra Fine Ball Grid Array (μBGA) Spheres for enabling the EU Electronics Industry to produce smaller electronics goods”, το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Στο πλαίσιο του Webinar παρουσιάστηκε η σπουδαιότητα και η λειτουργία των Ball Grid Arrays, τα οποία αποτελούν πλέον την τεχνολογία – κλειδί για τις ανάγκες υψηλής ποιότητας επαφών των ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, που περιέχονται σε κάθε ηλεκτρονική συσκευή. Εισηγητής του Webinar ήταν ο Δρ. Ν. Κυριακούλης, R&D Business Developer and Project Leader, της iKnowHow AE. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.sepe.gr/gr/uBGA.


Επίσης, την Τρίτη 23 Ιουλίου, ο ΣΕΠΕ πραγματοποίησε το Webinar με θέμα “On the Development of a PLC System”, στο πλαίσιο του έργου PLC-PROG (Programmable Logic Controllers): “Iimproving PLC programming through a new graphical, Object-Oriented and Brand-Independent Programming Framework”, το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Ο στόχος του έργου PLC-PROG είναι να αναπτύξει ένα εργαλείο λογισμικού, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη προγραμμάτων PLC (Programmable Logic Controllers) στον τομέα της τεχνολογίας των βιομηχανικών αυτοματισμών. Εισηγητής του webinar ήταν ο κύριος Rafael Arjona, Research Engineer, Centre de Recerca i Innovació de Catalunya, SA – CRIC. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.sepe.gr/gr/plc-prog.


Ο ΣΕΠΕ στηρίζοντας έμπρακτα και με συνέπεια την ανάπτυξη και την πρόοδο του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ελλάδα, συμμετέχει ως εταίρος σε σημαντικά έργα, μέσω των οποίων δίνει τη δυνατότητα στα στελέχη των επιχειρήσεων – μελών του να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αλλά και να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.