Το Google Chromecast συνδέεται στην TV μέσω θύρας HDMI και χρειάζεται ένα οικιακό δίκτυο Wi-Fi για να λειτουργήσει, προκειμένου να κάνει αναπαραγωγή περιεχομένου.


The new Google Chromecast dongle is pictured on an electronic screen as it is announced during a Google event at Dogpatch Studio in San FranciscoΣτην περίπτωση των smartphone και tablet με Android ή iOS, η αναπαραγωγή του περιεχομένου μπορεί να γίνει απευθείας μέσα από τις application που υποστηρίζουν την εν λόγω τεχνολογία – κάτι που, όπως ανακοίνωσε η Google, ισχύει ήδη για τις εφαρμογές του YouTube, του Netflix και του Pandora.


Η εταιρεία «ανέβασε» επίσης στο ίντερνετ τα εργαλεία που επιτρέπουν σε όποιον προγραμματιστή το θελήσει να ενσωματώσει την τεχνολογία στις εφαρμογές του. Κάτι που έκανε ήδη η εφημερίδα Washington Post, ώστε τα βίντεο που αναρτά στη δική της application να μπορούν να αναπαραχθούν και στην τηλεόραση.


Όσον αφορά τους υπολογιστές, η χρήστη του Chromecast γίνεται μέσω του Chrome της Google, στις εκδόσεις του browser τόσο για Windows όσο και για Mac. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρήστης βλέπει στην οθόνη της TV το περιεχόμενο που υπάρχει στις ανοικτές «καρτέλες» του browser. Σύμφωνα με το σάιτ τεχνολογίας The Verge, μπορεί να αναπαράγει οπτικοακουστικό υλικό HTML5 και Flash, όχι όμως βίντεο Silverlight και Quicktime.


Παράλληλα, το Chromecast μετατρέπει ουσιαστικά τη συσκευή σε τηλεχειριστήριο, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να αυξομειώσει τον ήχο της τηλεόρασης ή ακόμη και να την κλείσει.


Το dongle είναι άμεσα διαθέσιμο στις ΗΠΑ και κοστίζει 35 δολάρια.