H Toshiba Ευρώπης ανακοίνωσε τη νέα σειρά 3D Smart LED τηλεοράσεων L9 Ultra HD (ανάλυσης 3840 x2160 pixels) σε τρία εντυπωσιακά μεγέθη: 84 ιντσών, 65 ιντσών και 58 ιντσών.


toshiba_L9_3D_smart_ledΜετά την παρουσίαση το 2010 των μικρών χωρίς γυαλί 3D UHD τηλεοράσεων στην Ιαπωνία, τις οποίες ακολούθησαν οι τηλεοράσεις 55” ΖL2 σε άλλες αγορές το 2012, η νέα σειρά UHD τηλεοράσεων αποτελεί τη 2η γενιά από έξοχα σχεδιασμένες τηλεοράσεις της Toshiba. Εξοπλισμένες με ισχυρό πολλαπλό επεξεργαστή Toshiba CEVO 4K , οι τηλεοράσεις της σειράς L9 προσφέρουν την απόλυτη οπτική εμπειρία για ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα, βιντεοπαιχνίδια, φωτογραφίες και εφαρμογές για PC.


Τα νέα μοντέλα L9 UHD της Toshiba, έχουν νέο στυλ που τα καθιστά ιδανικά για μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Αυτό χαρακτηρίζεται από απλές αλλά παράλληλα εξελιγμένες λεπτομέρειες, όπως διακριτά καμπυλωτές άκρες και ένα στρογγυλό φωτεινό standby δείκτη.


Αύξηση της ποσότητας UHD περιεχομένου
Η παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτρονικών έχει δεχθεί θερμά τα UHD, ως τη νέα γενιά τηλεοράσεων και μεγάλο μέρος UHD περιεχομένου είναι διαθέσιμο για μεγάλες οθόνες. Παρομοίως, οι σχεδιαστές παιχνιδιών ανακαλύπτουν το UHD σαν ένα τρόπο να βελτιώσουν δραματικά τη γραφική ποιότητα των παιχνιδιών τους. Επίσης, με ένα μεγάλο μέρος των blog busters του Hollywood που γυρίζονται ή φιλμάρονται σε UHD, το υλικό μπορεί αυτομάτως να τελειοποιηθεί για διάθεση σε Blu – ray DVDs. Υπάρχουν και άλλες ακόμα πιο σημαντικές εξελίξεις για το UHD. Πολλά μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια αξιολογούν το ενδεχόμενο εκπομπών υπό μορφή UHD. Τέλος η μεγάλη γκάμα των UHD καμερών για τους καταναλωτές, κάνει μια UHD τηλεόραση την ιδανική επιλογή για να δει κάποιος φωτογραφίες με τις πιο γλαφυρές λεπτομέρειες εμφανείς στο γυμνό μάτι.


Εξοπλισμένη με τον ισχυρό πολλαπλό επεξεργαστή Toshiba CEVO 4K
Οι τηλεοράσεις της σειράς L9 μπορούν επίσης να επεξεργαστούν περιεχόμενο που δεν είχε δημιουργηθεί με τη μορφή UHD. Χάρις τον έξυπνο πολλαπλό μετατροπέα Toshiba CEVO HD οι εικόνες αποκτούν κίνηση με ποιότητα παρόμοια με το UHD. Πιο αναλυτικά, η προσθήκη της απαράμιλλης γρήγορης τεχνολογίας επεξεργασίας εικόνας της Toshiba, 800 AMR (Active Motion & Resolution), προσφέρει ζωντανές εικόνες και εξαιρετικά ομαλά γρήγορες κινούμενες δράσεις. Αυτό, μειώνει αισθητά το θολό αίσθημα που είναι κοινό σε μερικά αθλήματα και σε ταινίες δράσης. Η σειρά L9 προσφέρει σε όλα της τα μοντέλα τη δυνατότητα να εμφανίσουν εικόνες μεγάλης ανάλυσης τριών διαστάσεων για να ενισχυθεί η κινηματογραφική εμπειρία.


Τα μεγαλύτερα μοντέλα των 84” καθώς και των 65” είναι εξοπλισμένα με τη παθητική 3D τεχνολογία που όλοι ξέρουμε από τον κινηματογράφο, ενώ το μοντέλο των 58” διαθέτει active shutter τεχνολογία. Ο μετατροπέας 2D σε 3D προσθέτει μια νέα διάσταση στις υπάρχουσες συλλογές ταινιών σε 2D σε DVD ή σε Blu-ray Discs.


Σειρά Toshiba L9 – Ultra HD 3D Smart LED TV με Toshiba Cloud TV
– Ανάλυση: Ultra HD (3840 x 2160 pixels) with 800 AMR (Active Motion & Resolution), CEVOTM 4K multi-processor
– Full HD 3D τεχνολογία: 84” και 65”: passive technology, 58”: active shutter, 2D to 3D conversion incl. depth control
– Μέγεθος οθόνης: 84”, 65” και 58”
– Smart TV: Toshiba Cloud TV; built-in Wi-Fi, Intel WiDi, Toshiba AppsConnect; HbbTV1, USB Video Recording2, MediaGuide powered by Rovi, Open Browser, Skype ready
– DVB –T/DVB-T21/DVB-C/, DVB-S / DVB-S2, analogue
– Συνδέσεις: 4x HDMI featuring HDMI UHD support and incl. 1x HDMI with MHL support, 2x USB, 1x SD card