Εκπαιδεύοντας τερατάκια!

Εδώ και δέκα χρόνια τα Pokémon κρατούν συντροφιά στους φανατικούς τους φίλους. Με την βοήθεια του Nintendo DS μπορείτε να μεταφέρετε τον κόσμο των Pokémon στο τσεπάκι σας!

Pokemon Diamond & PearlΗ Nintendo δεν σταματά να μας εκπλήσσει, κυκλοφορώντας επιτυχημένες συνέχειες σε δημοφιλή franchise όπως τα Mario, Zelda κλπ. Το «Pokémon Diamond & Pearl» για το Nintendo DS δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Δίχως να επαναπαύεται στις δάφνες του δυνατού ονόματος του τίτλου, η Nintendo δημιούργησε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με βάθος στο gameplay, ικανό να συναρπάσει και gamers που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν με τον κόσμο των Pokémon. Αν είστε ένας από αυτούς, να σας ενημερώσουμε πως η κεντρική ιδέα του παιχνιδιού είναι να πολεμάτε με άγρια τερατάκια Pokémon, να τα αιχμαλωτίζετε και μετέπειτα να τα εκπαιδεύετε προκειμένου να γίνουν δεινοί μαχητές.

493 διαφορετικά Pokémon περιμένουν να τα δαμάσετε, αν και για να τα έχετε όλα στη διάθεσή σας θα χρειαστείτε τις εκδόσεις Fire Red, Emerald Green, Ruby και Sapphire από το GBA. Το κυνήγι και η εκπαίδευση των αξιολάτρευτων ιδιορρύθμων αυτών πλασμάτων θα σας κρατήσει για μήνες ολόκληρους κολλημένους στην οθόνη του DS σας. Πρόκειται για ένα πραγματικά ανεξάντλητο παιχνίδι που αποτελεί την φαντασίωση κάθε φανατικού Pokémon-ίστα και όχι μόνο! Τα ταξίδια σας στην περιοχή του Sinnoh περιλαμβάνουν επισκέψεις σε πόλεις, βάλτους, δάση και βουνά, καθώς η αναζήτηση νέων αντιπάλων δεν σταματά ποτέ. Αρχικά ξεκινάτε την περιπέτεια διαλέγοντας ένα Pokémon εκ των Chimchar, Turtwig και Piplup. Τα μενού της μάχης βρίσκονται στην οθόνη αφής, χωρίς αυτό να αποκλείει τον χειρισμό μέσω του Dpad. Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι το Pokétch, ένα εικονικό PDA που μπορεί να εμπλουτιστεί με λειτουργικότητα που παρέχει η Pokétch company.

Αποτελεί την μετεξέλιξη των Pokégear και PokéNav, εμπεριέχοντας ημερολόγιο, υπολογιστή τσέπης και άλλες 23 λειτουργίες, εφόσον βέβαια τις κερδίσετε με τον ιδρώτα σας! Το Pokétch φυσικά χρησιμεύει και σαν ρολόι, καθώς η αίσθηση του χρόνου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον συγκεκριμένο τίτλο. Μην ξεχνάτε ότι τα Pokémon είναι… «ζωντανά» και χρειάζονται την προσοχή σας. Τέλος, το multiplayer συστατικό προσθέτει τις τελευταίες πινελιές στο έργο τέχνης της Nintendo, με online μάχες και ανταλλαγές Pokémon.

ΣΥΣΤΗΜΑ

Nintendo DS

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 8

ΗΧΟΣ: 8

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Nortec