Η ADTRAN γιόρτασε την συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του τοπικού της γραφείου στην Ελλάδα με μία εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.


ADTRAN_logoΗ εκδήλωση φιλοξενήθηκε από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ.Daniel B.Smith, ο οποίος παρουσίασε στους καλεσμένους την ADTRAN και τα ανώτερα στελέχη της που ήρθαν στην Ελλάδα ειδικά για την εκδήλωση αυτή. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση μεταξύ άλλων διοικητικά στελέχη από τα αρμόδια υπουργεία και την ρυθμιστική αρχή, καθώς και εκπρόσωποι από όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και τις Εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών της χώρας.


Η ADTRAN είναι ένας ένας κορυφαίος προμηθευτής λύσεων για τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επόμενης γενιάς, με ευρύ προϊοντικό χαρτοφυλάκιο δικτυακών υποδομών που επιτρέπουν την διάθεση καινοτόμων υπηρεσιών φωνής, εικόνας και δεδομένων. Λύσεις της ADTRAN έχουν επιλέξει εκατοντάδες πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ιδιωτικές επιχειρήσεις, κυβερνητικοί οργανισμοί και εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.


Μετά την εξαγορά του κλάδου fixed broadband access από τη Nokia Siemens Networks, η Εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη, ιδρύοντας τοπικές εταιρείες στις κυριότερες Ευρωπαικές χώρες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διατήρηση και ενίσχυση των εμπορικών δραστηριοτήτων και του έμψυχου δυναμικού στην περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη & Μ. Ανατολή) που μεταφέρθηκε με την απόσχιση του κλάδου από την NSN.


Στα πλαίσια αυτά ιδρύθηκε στην Ελλάδα η ADTRAN M.Ε.Π.Ε., η απόφαση για την ίδρυση της οποίας αποδεικνύει την δέσμευση της Εταιρείας απέναντι στους πελάτες της και αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» στις δυνατότητες της χώρας, παρότι το 2012 ήταν μία χρονιά με εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες για την Ελλάδα.


Η ADTRAN έχει γραφεία στο Μαρούσι, παρέχοντας το πλήρες φάσμα υπηρεσιών πωλήσεων, marketing, τεχνικών πωλήσεων και τεχνικών υπηρεσιών. Επιπρόσθετα, η τοπική Εταιρεία αποτελεί περιφερειακό κόμβο έχοντας την ευθύνη για την εμπορική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία και την Μάλτα.


Μέσω της πολύχρονης δραστηριότητάς της, η ADTRAN έχει αποκτήσει μοναδική εξειδίκευση στην ολοκλήρωση ιδιαίτερα πολύπλοκων και τεχνολογικά πρωτοπόρων έργων στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο για την υλοποίηση δικτυακών υποδομών των τηλεπικοινωνιακών παρόχων και των κυβερνητικών οργανισμών.


Η μοναδική αυτή εμπειρία μπορεί να αξιοποιηθεί άριστα σε τοπικό επίπεδο για την υλοποίηση των έργων υποδομής (Σύζευξις, Ευρυζωνικές υποδομές σε Αγροτικές περιοχές κλπ.) που προγραμματίζονται με σκοπό την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας . Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.adtran.com.