Η HP ανακοίνωσε πως πέτυχε τις υψηλότερες πωλήσεις φορητών υπολογιστών στο πλαίσιο της δράσης «Δες τη Ψηφιακά» για πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές.

HP Pavilion DV5Σύμφωνα με την HP, η εταιρεία πέτυχε τις υψηλότερες πωλήσεις φορητών υπολογιστών για τους δικαιούχους της δράσης «Δες τη Ψηφιακά» που ολοκληρώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013. Στο πλαίσιο της δράσης «Δες τη Ψηφιακά» 17.800 πρωτεύσαντες πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν φορητό υπολογιστή της επιλογής τους επιχορηγούμενοι με το 80% της αξίας του, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων επέλεξε ηλεκτρονικό υπολογιστή της HP. 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και της Ελληνικής Κυβέρνησης σε ποσοστό 20%, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» και τη συνεργασία των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).