Γκαζώνει το X360

Οι φίλοι του Xbox εδώ και καιρό αδημονούσαν για το δεύτερο μέρος του «Forza Motorsport» στην X360 next gen κονσόλα τους. Η Microsoft δεν μπορούσε παρά να επιβραβεύσει την αναμονή με ένα εξαιρετικό racing game

ForzaΜε μια γκάμα που περιλαμβάνει πάνω από 300 αυτοκίνητα, από μικρά αυτοκίνητα πόλης μέχρι οχήματα αγώνων, προερχόμενα από 50 και πλέον σπουδαίους κατασκευαστές όπως οι Ferrari, Porsche, Nissan, VW, GM και Lamborghini, το «Forza Motorsport 2» μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι ίσως το πληρέστερο racing game που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Με αυθεντική εξομοίωση φυσικής, πραγματική απόδοση των ζημιών μετά από συγκρούσεις, φωτό-ρεαλιστικά γραφικά, καθώς και απεριόριστες σχεδόν δυνατότητες παραμετροποίησης και tuning των αυτοκινήτων, το δεύτερο «Forza Motorsport» βελτιώνει ακόμη περισσότερο τα χαρακτηριστικά που ενθουσίασαν τους gamers στον προκάτοχό του.

Βάλτε το αυτοκίνητό σας στο συνεργείο και αλλάξτε μηχανή, αμορτισέρ, φρένα, αεροτομές και οτιδήποτε άλλο θέλετε. Ρυθμίστε τις παραμέτρους στις αναρτήσεις, την πίεση των ελαστικών και τις σχέσεις των ταχυτήτων. Νιώστε τις αλλαγές που κάνατε στην οδηγική συμπεριφορά του οχήματος σας στην άσφαλτο, απολαμβάνοντας το στυλ οδήγησης που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας. Η εξομοίωση φυσικής προσδίδει απίστευτο ρεαλισμό, καθώς για τη δημιουργία του πιο ολοκληρωμένου εξομοιωτή οδήγησης συνεργάστηκαν κορυφαίοι μηχανικοί της αυτοκινητοβιομηχανίας, επαγγελματίες οδηγοί αγώνων και έμπειροι προγραμματιστές.

Το αποτέλεσμα είναι αυτοκίνητα που παθαίνουν ζημιές με ρεαλιστικό τρόπο και η απόδοσή τους επηρεάζεται ανάλογα, μοντέλα αναρτήσεων και ελαστικών που ανταποκρίνονται στις αλλαγές πίεσης και θερμοκρασίας και επιδόσεις ανάλογες της αεροδυναμικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου. Το παιχνίδι σας επιτρέπει να κάνετε ταυτόχρονα τον οδηγό και τον αρχιμηχανικό καθώς οδηγείτε σε πραγματικές διαδρομές σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τη διάσημη πίστα του Nurburgring Nordschleife μέχρι τους καταπράσινους λόφους της Τοσκάνης, θα αγωνιστείτε σε διαδρομές σχεδιασμένες με εντυπωσιακή λεπτομέρεια και με μοναδική αίσθηση ταχύτητας και ρεαλισμού.

Το «Forza Motorsport 2» περιλαμβάνει 47 διαδρομές σε 12 διαφορετικές περιοχές καθώς και σε διάσημες πίστες όπως οι Mugello, Suzuka και Sebring. Χάρη στη δυνατότητα δόνησης του χειριστηρίου του Xbox 360, θα νιώσετε απαράμιλλη ανταπόκριση σε κάθε επιτάχυνση, φρενάρισμα και στροφή, κάνοντας την εμπειρία του αγώνα πιο πραγματική από ποτέ. Προτείνουμε, μάλιστα την χρήση ασύρματου τιμονιού για Xbox 360, προκειμένου να απογειώσετε την εμπειρία του gameplay.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά αξίζει η περιορισμένη συλλεκτική έκδοση του παιχνιδιού, η οποία περιλαμβάνει ένα βιβλίο 156 σελίδων με την ιστορία των διασημότερων κατασκευαστών αυτοκινήτων, περιγραφές και χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων, συμβουλές οδήγησης από επαγγελματίες οδηγούς και συνεντεύξεις με τους δημιουργούς του παιχνιδιού σχετικά με το πως κατόρθωσαν να προσφέρουν ένα τόσο ρεαλιστικό παιχνίδι.

ΣΥΣΤΗΜΑ

X360

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Microsoft