Η Apple, για να αντιμετωπίσει προβλήματα σχεδιασμού σχετικά με το πρώτο προϊόν της μετά τον θάνατο του Στιβ Τζομπς, του «iWatch», πραγματοποιεί πολλές προσλήψεις.


iwatch-prototypeΣχετικό ρεπορτάζ των Financial Times μιλά για «επιθετικές» προσλήψεις που εκτιμά πως θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της εταιρείας καθώς θα φέρουν νέο αίμα και νέα ταλέντα. Παράλληλα, όμως, επισημαίνει πως οι μαζικές προσλήψεις γεννούν ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα των μηχανικών της να αναπτύξουν τη νέα αυτή τεχνολογία μικρού φορητού υπολογιστή.


Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται μάλιστα πηγή της βιομηχανίας την οποία δεν κατονομάζει και σύμφωνα με την οποία έχουν ανακύψει «σοβαρά μηχανολογικά προβλήματα που δεν έχει κατορθώσει να επιλύσει το υφιστάμενο δυναμικό της εταιρείας». Οπως επισημαίνουν εμπειρογνώμονες του κλάδου, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, θα μπορούσε να ακυρώσει την κυκλοφορία του εν λόγω προϊόντος, κάτι που έχει, άλλωστε, συμβεί στο παρελθόν με προϊόντα που προσέκρουσαν σε ανάλογα προβλήματα. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ολόκληρες ομάδες υπαλλήλων της έχουν επιστρατευθεί στην ανάπτυξη του «iWatch», ενώ η εταιρεία έχει υποβάλει αιτήσεις για τη σχετική άδεια ευρεσιτεχνίας.


Πηγές της βιομηχανίας επισημαίνουν πως η χρονική στιγμή των προσλήψεων καταδεικνύει ότι το επίμαχο προϊόν δεν θα μπορεί να δοθεί σε κυκλοφορία πριν από το δεύτερο ήμισυ του επόμενου έτους. Η F.T. τονίζει μάλιστα πως αυτό θα λειτουργήσει αρνητικά σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη μερίδας επενδυτών που θέλουν αποδείξεις περί της ικανότητας της Apple να δημιουργήσει ή να επαναπροσδιορίσει νέες κατηγορίες προϊόντων. Δεν πρόκειται, ωστόσο, για τη μοναδική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που σπεύδει να επιστρατεύσει νέα ταλέντα με στόχο την ανάπτυξη προϊόντων νέας τεχνολογίας. Στην ίδια διαδικασία βρίσκονται σχεδόν όλες οι ανταγωνιστικές της βιομηχανίες, η Google, η Samsung, η κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell ακόμη και η καινούργια εταιρεία Pebble που ετοιμάζουν «έξυπνα ρολόγια» και γενικότερα συσκευές αυτού του είδους.