Το iQ Marine, η καινοτόμος πλατφόρμα επικοινωνιών της εταιρείας IQ Solutions για τον κλάδο της ναυτιλίας, τιμήθηκε με τη διάκριση Business IT Excellence (BITE) Award 2013.


IQ_Solution_BITE2013_01Η διάκριση, που αφορά στην κατηγορία «Έναρξη Εξαγωγών», αναγνωρίζει τη διεθνή δυναμική και την εξαγωγιμότητα της λύσης iQ Marine, η οποία μετρά ήδη σημαντικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


“Ο κλάδος της Ναυτιλίας λειτουργεί με «μέτρα και σταθμά» μίας παγκόσμιας αγοράς. Σχεδιάσαμε και αναπτύξαμε το iQ Marine για να απευθυνθούμε στην παγκόσμια αγορά της Ναυτιλίας και να ανταποκριθούμε σε διεθνή στάνταρντ. Τα καταφέραμε», δήλωσε σχετικά ο Λάμπρος Παπαναστασίου, iQ Marine Manager.


Το iQ Marine έχει αναπτυχθεί για να παρέχει ένα ασφαλές και εύκολα διαχειρίσιμο περιβάλλον επικοινωνιών μεταξύ του πλοίου και των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρείας (ship-to-shore). Προσφέρει αξιόπιστη λειτουργικότητα, ασφάλεια στην πρόσβαση και τη διακίνηση των δεδομένων και μικρότερη επένδυση σε χρόνο και κόστος διαχείρισης, αλλά συμβάλλει και στη μείωση των ταξιδιών για τεχνική υποστήριξη. Η λύση έχει ήδη πολλές επιτυχημένες εγκαταστάσεις σε μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ υπάρχουν σχέδια επέκτασης και σε άλλα κέντρα.


Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το βραβείο παρέλαβε ο Πάρης Παπαναστασίου, Sales Manager της IQ Solutions, που δήλωσε: “Θεωρώ πως αρκετές Ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής έχουν την τεχνογνωσία για να αναπτύξουν λύσεις και να βγουν σε διεθνείς αγορές. Το βραβείο αυτό υπογραμμίζει πως μία σύγχρονη λύση που αναπτύχθηκε εδώ «εξάγεται» με επιτυχία στην Ευρώπη – και αυτό μας κάνει περήφανους, ειδικά αυτήν την εποχή”.


Η IQ Solutions ιδρύθηκε το 2003 στην Αθήνα. H εταιρεία διαθέτει υψηλό βαθμό πιστοποιήσεων και εξειδικεύσεων, αλλά και τεχνογνωσία μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο: δύο στελέχη της εταιρείας έχουν τον ύψιστο βαθμό διάκρισης της Microsoft MVP (Γιώργος Βαράκης για Lync – ένας από τους 42 professionals στον κόσμο / Παναγιώτης Παταρίδης για Remote Desktop – ένας από τους 17 professionals στον κόσμο)!
Τα βραβεία Business IT Excellence Awards 2013 διοργανώθηκαν φέτος για 2η χρονιά από το περιοδικό netweek και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα βραβεία αναδεικνύουν και επιβραβεύουν επιτυχημένες και καινοτόμες πρακτικές και στρατηγικές αξιοποίησης των τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, καθώς και έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.


Το iQ Marine της IQ Solutions βραβεύτηκε στην κατηγορία «Έναρξη Εξαγωγών».